Binnen enkele maanden is er veel veranderd. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus moet eenieder zijn plannen aanpassen. In meerdere Europese landen is er een lockdown van scholen, winkels en bedrijven. Ook het vliegverkeer wordt voor een groot deel platgelegd, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Had je een vakantie geboekt of zou je op zakenreis gaan? Dan moet deze helaas geannuleerd worden. In de meeste gevallen zul je geen geld terugkrijgen vanuit je annuleringsverzekering. Als je via een reisorganisatie hebt geboekt, kun je het beste contact opnemen of kijken op de website.

Veel reisorganisaties kijken of de mogelijkheid bestaat om je reis te boeken naar een andere datum. Anderen delen vouchers uit voor geannuleerde reizen. Je geplande reis kan dan nog wel doorgaan, alleen gebeurt dit later in het jaar. Bij veel schadeverzekeringen zijn epidemieën uitgesloten. Ook vergoeden de meeste annuleringsverzekeringen de onkosten niet als je zelf een reis wil annuleren vanwege een virusuitbraak of negatief reisadvies. Ben je zélf (ernstig) ziek en kun je niet reizen, dan dekt de annuleringsverzekering de kosten wel. Enkele doorlopende annuleringsverzekeraars vergoeden wanneer je vanwege de uitbraak van een besmettelijke ziekte niet op reis gaat.

Zakelijke reisverzekering

Een zakelijke reisverzekering is voor zakenlui die op reis gaan voor hun werk om congressen of seminars bij te wonen. Helaas worden ook zakenreizen geannuleerd. Met een zakelijke reisverzekering ben je het gehele jaar door automatisch verzekerd tegen de meest voorkomende risico’s. Reis je regelmatig voor je werk kies dan voor de aanvullende dekking voor zakenreizen. Je bent dan verzekerd tijdens al je reizen voor zakelijke doeleinden. De dekking zakenreizen is alleen mogelijk in combinatie met een doorlopende reisverzekering. Op de kortlopende reisverzekering kun je geen zakelijke reisverzekering toevoegen. Dit verschilt per aanbieder en je kunt het beste de zakelijke reisverzekering vergelijken met elkaar. De ene aanbieder biedt een uitgebreidere dekking aan ten opzichte van de ander. Gaat je reis niet meer door vanwege het coronavirus, dan wordt je ticket geboekt voor een ander moment. Ga je dus nadien op reis dan ben je nog steeds verzekerd met je zakelijke reisverzekering.