Auto huren Eindhoven Airport

Nederland staat erom bekend een van Europa’s grootste luchthavens te bezitten: Schiphol. Waar velen echter niet van op de hoogte zijn, is het feit dat wij ook een aantal kleinere, regionale luchthavens kennen. Eindhoven Airport is daar een van. Een groot aantal reizigers maakt hier dagelijks gebruik van, waardoor er ook in deze omgeving vraag is naar huurauto’s, park, sleep & fly acccomodaties, shuttleservice en andere diensten, die horen bij een luchthaven. In dit artikel zullen we wat meer vertellen over de luchthaven en de mogelijkheden op het gebied van huurauto’s. Lees vooral verder als je binnenkort denkt te gaan reizen vanuit Eindhoven Airport en opzoek bent naar een goede autohuur deal.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, ook wel bekend als Vliegbasis Eindhoven en de Welschap, is gevestigd aan de westkant van Eindhoven, specifiek tussen Best en Veldhoven. De luchthaven is van oorsprong een civiel vliegveld en werd in 1932 opgeleverd. Nu, vele jaren later, is het in handen van de Koningklijke Luchtmacht en wordt Eindhoven Airport gebruikt als militaire basis EN regionale airport.

Als we de cijfers mogen geloven, heeft de luchthaven in 2016 ruim 4 miljoen bezoekers gehad. Hiermee zijn ze de grootste regionale airport van Nederland. Vliegmaatschappijen die gebruik maken van Eindhoven Airport zijn onder andere TUI, Vueling Airlines, Wizz Air, Ryanair, Corendon en Jetairfly. Deze maatschappijen voeren lijndiensten uit naar bijkans 75 verschillende bestemmingen. Denk aan plaatsen als Denemarken, Egypte, Italie, Dublin, Napels, Milaan, Oostenrijk, Griekenland, Spanje, Polen, Zweden, en nog veel meer.

Autohuur Eindhoven Airport: wat zijn de mogelijkheden?  

Vertrekken vanuit of aankomen op Eindhoven Airport is natuurlijk mooi, maar het eindigt niet daar. Je moet jezelf ook kunnen verplaatsen vanaf de airport. Daar zijn er een aantal mogelijkheden voor. Een van de bekende en voordelige opties is het huren van een auto. Waar ben je, in Eindhoven, terecht voor zo een huurauto?

Zoals we dat bij andere luchthavens gewend zijn, heeft ook Eindhoven Airport een aantal autoverhuurbedrijven “in huis”. Er is een samenwerking met deze bedrijven, die elk een eigen balie hebben in het kantoorgebouw van de airport, aan de Luchthavenweg, links naast de terminal. Zodoende wordt het bezoekers van de luchthaven makkelijker gemaakt om aan vervoer te komen. Het gaat in deze specifiek om autverhuurbedrijven Avis, Enterprise, Europcar, Hertsz en Sixt.

 Hoe kom je nu aan zo een huurauto?

Het beste is om vooraf een reservering te plaatsen. Aangezien bovengenoemde bedrijven allemaal een website hebben, kun je met gemak online reserveren. Bij het reserveren worden enkele standaard procedures doorlopen. Men vraagt ten eerste waar je de auto wilt ophalen en inleveren (in dit geval Eindhoven Airport). Ook dien je aan te geven voor welke periode je de auto wilt huren, naar welk type auto je voorkeur uitgaat en of je extra voorzieningen zoals een kinderzitje wenst. Betaling geschiedt eveneens online, waarna er een bevestigingsmail wordt gestuurd. In de mail geeft men tevens aanwijzingen voor wat betreft het ophalen en inleveren van de auto.

Het voordelige aan deze regeling is, dat de luchthaven een aparte parkeerplaats heeft ingericht voor huurauto’s, afkomstig van de autoverhuurbedrijven waar zij mee samenwerken. Ook is er bewegwijzering aanwezig voor wanneer je de auto terugbrengt. Zodoende hoef je geen grote afstand af te leggen om de auto te bereiken en is het inleveren erg makkelijk.

Andere verhuurbedrijven

Naast de bedrijven waar de airport een samenwerking mee heeft, zijn er een heleboel andere autoverhuurbedrijven, die eveneens dezelfde diensten verlenen. Ook bij hen kun je dus aangeven dat je een auto op de luchthaven wenst te krijgen. Reserveren geschiedt meestal op dezelfde manier; online.

Een andere mogelijkheid is, dat je de huurauto niet op de airport afhaalt maar bij een vestiging van het bedrijf, welke meestal in de directe omgeving van de luchthaven is. Om klanten bij zo een vestiging te krijgen, zetten heel wat bedrijven een luchthavenshuttle in, die je dan op locatie van het bedrijf afzet. Het voordelige van deze optie is, dat de huur in de meeste gevallen wat minder wordt dan wanneer de auto je opwacht op de luchthaven.

Wat is nu beter/voordeliger?

Dit is in feite afhankelijk van je eigen situatie en budget. Waarvoor heb je de auto nodig? Zaken of vakantie? Voor hoelang denk je de auto te huren? Het beste is om deze en andere vragen voor jezelf te beantwoorden en na te gaan, welke deal zowel praktisch als financieel voordeliger uitvalt. Maak ook contact met de verschillende bedrijven, vraag naar de prijzen & voorwaarden en vergelijk ze met elkaar.

Autohuur Eindhoven Airport: wat zijn de voordelen?

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om een auto te huren vanuit de airport? Maar waarom zou je nu perse moeten kiezen voor een huurauto en bijvoorbeeld niet voor een bus of taxi? Welke voordelen heb je aan een huurauto?

Het eerste voordeel aan een huurauto vanaf de airport is de “freedom of movement”; vrijheid om je op elk tijdstip, vanuit elke plek te kunnen verplaatsen. Dit is niet mogelijk wanneer je gebruik maakt van de bus, shuttledienst of tram, omdat deze vervoersopties gebonden zijn aan een vaste route en tijdschema. Een ander voordeel aan een huurauto is, dat je meer plekken kunt bezoeken, plekken waar bussen en/of taxi’s niet naartoe willen/kunnen gaan.

Een ander belangrijk aspect is het comfort. Een reis wordt veel aangenamer wanneer je weet, dat er een auto staat te wachten op de airport. Zodoende hoef je niet te sjouwen met baggage naar de bus of tram en vervolg je je reis in de privacy van een eigen auto.

Wat we ook over het hoofd zien, is dat een huurauto je op den duur minder kost dan bijvoorbeeld een taxi of bus. Huurbedrijven bieden over het algemeen een compleet pakket aan, waardoor je in de meeste gevallen het huurtarief betaald en over een volle tank bezine beschikt. Het kan voorkomen dat je deze moet aanvullen tijdens je reis, maar wanneer je de kosten optelt en vergelijkt met meerdere taxiritten, dan komt de huurauto meestal voordeliger uit.

Tot slot

Eindhoven Airport krijgt jaarlijks enkele miljoenen bezoekers over de vloer; het kan dus best druk en vermoeiend worden wanneer je via deze luchthaven reist. Belangrijk is dat je het jezelf niet nog moeilijker maakt als het gaat om bijvoorbeeld vervoer vanaf de airport. Huurauto’s leveren je heel wat gemak, privacy en vrijheid; het beste is daarom, een auto te huren bij een van de verhuurbedrijven op de airport of erbuiten. Dit bespaart je op den duur heel wat geloop en geld!

Rate this post