Eindhoven Airport wordt voor vakantieliefhebbers steeds populairder om vanaf daar naar hun vakantiebestemming te reizen. Vooral wanneer je in de buurt van Eindhoven woont, is het ook veel handiger om Eindhoven Airport te nemen, maar ook voor mensen die wat verder weg wonen kan Eindhoven Airport een uitkomst zijn. Vaak zijn aangeboden vakanties, die starten vanaf Eindhoven Airport ook wat goedkoper, dan wanneer je reist via Schiphol. Een probleem is vaak het parkeren bij een luchthaven. Dit kan vaak in de papieren lopen. Het is mogelijk om bij Eindhoven Airport te parkeren, maar ook in de omgeving van de luchthaven is het mogelijk om een parkeergelegenheid te vinden. Parkereneindhovenairportnl.nl biedt een vergelijkingstool op website aan, waar je de verschillende parkeergelegenheden kunt vergelijken en kiezen voor de goedkoopste en voor de wijze waarop je wilt parkeren.

Shuttle parking

Shuttle parking is de meest gebruikte wijze van parkeren. Je rijdt met je auto naar één van de aangeboden parkeergelegenheden. Vervolgens wordt je met een shuttlebus naar Eindhoven Airport gereden en wordt je netjes afgezet bij de juiste vertrekhal. Vaak vertrekt er om de zoveel tijd een shuttlebus van de parking naar de luchthaven, dus je hoeft nooit te lang te wachten. Wanneer je terugkomt van vakantie, neem je wederom de shuttlebus vanaf de luchthaven naar de parking.

Valet parking

Valet parking is de luxere versie van shuttle parking en je hoeft geen shuttlebus te gebruiken. Je spreekt af met de parkeerbeheerder hoe laat je aankomt op Eindhoven Airport. Je rijdt dan met je auto naar de luchthaven, waar een chauffeur van de parking op je wacht. Je overhandigd hem de sleutels van je auto en zelf stap je in het vliegtuig. De chauffeur zorgt er dan voor dat hij met je auto naar de parking rijdt en stalt. Optioneel is zelfs nog mogelijk om gebruik te maken van extra services van het parkeerbedrijf, zoals een reiniging of een reparatie aan je auto. Wanneer je weer terugkomt, wacht de chauffeur met je auto op de luchthaven, waar je de sleutels van je auto weer terugkrijgt.

Park, sleep & fly

Een arrangement boeken met een hotel is ook mogelijk. Bij een hotel in de buurt van Eindhoven Airport, boek je een kamer, waar je de dag voordat je vertrekt arriveert. Daar kan je voor je vertrekt nog even heerlijk ontspannen en het is een goede start voor je vakantie. Vanaf je hotel rijdt er dan een shuttlebus, die je naar de juiste vertrekhal van de luchthaven vervoerd. Je auto mag je gewoon op de parking van het hotel laten staan. Wanneer je terugkomt, brengt de shuttlebus je van de luchthaven terug naar het hotel, waar je weer in je auto kunt stappen. Dit arrangement is ideaal als je bijvoorbeeld een hele vroege vlucht hebt.

Autoverzekering

Kijk voordat je vertrekt nog even goed je autoverzekering na. Hoewel je auto vast wel veilig staat, heb je er tijdens je vakantie geen zicht op. Het is dus een veiliger gevoel als je weet dat je goed verzekerd bent met bijvoorbeeld een all risk autoverzekering.