Heb je een reis gepland staan waarbij je vanaf Schiphol vliegt, dan is de kans aanzienlijk dat je vlucht vroeg vertrekt. Soms zijn het de meest onmogelijke vertrektijden en moet je al in de vroege ochtenduren aanwezig zijn om in te checken. Soms is het zelfs noodzakelijk om in de nacht de deur al uit te gaan. Zeker wanneer je niet in de buurt van Schiphol woont, kan dit onwenselijk zijn. Niet alleen omdat je erg vroeg moet opstaan, maar ook omdat treinen nog niet rijden en je anderen niet zo vroeg wil lastigvallen om je weg te brengen. In dat geval is het een goed idee om een nacht in een hotel bij Schiphol in de buurt te overnachten.

Vergelijken

Weet je niet zo goed wat er aan aanbod is van hotels in de buurt van Schiphol, dan is het verstandig om gebruik van vergelijkingssites te maken. Een vast gegeven is dat hoe dichter je in de buurt van Schiphol wilt overnachten, hoe duurder het hotel wordt. Wanneer je van vergelijkingssites gebruik maakt, is het een stuk eenvoudiger om faciliteiten en prijzen van de hotels onderling te vergelijken. Voorbeelden van sites zijn booking.com en trivago.nl.

Je bepaalt zelf hoe duur je het maakt

Je kunt je overnachting bij Schiphol zo duur en luxe maken als je zelf wilt. De vestiging van Holland Casino bij Schiphol is nog niet zo heel lang gesloten, maar met je mobiel speel je net zo makkelijk een spelletje op unibet. Een eenvoudig hotel biedt je dan al snel alles wat je nodig hebt, zeker als het maar voor een nacht is. Natuurlijk wil je wel goed uitgerust zijn voordat je aan je reis begint, dus enige vorm van comfort is wel wenselijk.

Fijne hotels bij Schiphol

Zoek je een hotel zo dicht mogelijk bij Schiphol zonder er de hoofdprijs voor te moeten betalen en ga je met het openbaar vervoer, dan is CitizenM Schiphol Airport ideaal. Het is van de belangrijkste faciliteiten voorzien, maar parkeren is er niet mogelijk. Verder heb je een vrij kleine kamer, maar het is wel een betaalbaar hotel, zeker als je naar de ligging kijkt. Je bent op vijf minuten loopafstand van het vliegveld. Een ander prima te betalen hotel is Van der Valk Hotel A4 Schiphol. Dit hotel boek je voor een prima prijs en je krijgt daarvoor een mooie kamer en toegang tot onder andere een sportruimte en het zwembad. Verder kan je hier gratis parkeren en wordt gratis shuttleservice naar het vliegveld aangeboden. Ga je met het openbaar vervoer richting Schiphol, dan is het hotel Hampton by Hilton Amsterdam Schiphol Airport zeer geschikt. Dit hotel ligt in Hoofddorp en je hoeft maar een klein stukje met de trein te reizen voordat je bij Schiphol bent. Wil je liever per shuttle naar Schiphol vervoerd worden, dan kan dat ook. Dit hotel biedt deze service gratis aan en je kan al vroeg vertrekken indien dat gewenst is.