Eindhoven Airport

Alles over luchthaven Eindhoven

Vertrektijden, Vliegtickets, parkeeropties & tips voor de omgeving Eindhoven Airport

Valet parking

Zelf naar Eindhoven rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Eindhoven valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Eindhoven. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Eindhoven park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.

Eindhoven Airport

Als men de naam van Eindhoven hoort, wordt vaak gelijk gedacht aan het wereldbekende Philips. Inderdaad heeft dit bedrijf voor heel wat ontwikkeling in de stad en omgeving gezorgd, maar is het ook Eindhoven airport die daar voor heeft gezorgd. Gelegen op een voormalige grasbaan is de luchthaven in ruim 80 jaar tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste in niet alleen Nederland, maar zeker ook Europa.

Omgeving Eindhoven Airport

Opzoek naar een restaurant, activiteit of overnachting in omgeving Eindhoven airport? Onze kaart helpt jou verder!

Hoe begon het allemaal?

Het is altijd wel leuk om de ontstaansgeschiedenis te weten en is die van Eindhoven wel boeiend. Zo was het de thuisbasis van de Noord-Brabantse Aero Club en was er in die periode geen sprake van verharde banen. De basis was echter al gelegd en is het een markant detail dat het de Duitsers waren die tijdens de Tweede Wereldoorlog ervoor zorgden dat er verharde banen en overige infrastructuur werd aangelegd. Eindhoven airport was daarom ook strategisch van belang voor de Geallieerden en was het vliegveld dan ook één van de eerste die bevrijdt werd. Na de oorlog bleef het een militaire functie behouden tot in de jaren vijftig toen het beheer werd overgedragen aan het Nederlands leger. Van toen af aan werd het belang voor de burgerluchtvaart steeds groter waarbij vooral Ryanair een grote rol heeft gespeeld.

Meer dan een luchthaven alleen

Eindhoven airport zou helemaal niet volledig zijn zonder de bijhorende faciliteiten die het voor een ieder die er naartoe gaat plezierig maakt. Zelfs met een paar uurtjes vertraging zal niemand zich er vervelen. Zo bevinden zich een aantal winkels in de luchthaven zelf en loop je er dus geen risico jouw vlucht te missen. De winkels zijn trouwens voor een ieder bestemd in tegenstelling tot de taxfree shops die op veel luchthavens te vinden zijn. Wie liever de inwendige mens wil versterken of gewoon wat te drinken wil pakken, kan terecht bij het restaurant of een van de vele andere gelegenheden. Of het nu gaat om een ontbijt, lunch of diner, er is van alles te vinden op Eindhoven airport.  Er is bovendien rekening gehouden met ieders budget.

Wie genoodzaakt is wat langer te blijven op de luchthaven vanwege een lange vertraging of gewoon even tot rust wil komen van een lange reis, kan een leuke hotelkamer op de luchthaven zelf vinden. Dat is wel letterlijk bedoeld omdat het Tulip Inn zich in de terminal zelf bevindt. Dit is wel bijzonder gerieflijk omdat je bij wijze van spreken zo vanuit de kamer in het vliegtuig kunt stappen. Tot het laatste moment kan je dus genieten van de hotelfaciliteiten en wordt de Tulip Inn ook veel gebruikt door personen die na een lange vlucht weer even op adem moeten komen. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, een bar en ook een restaurant. Alles dus wat een gerieflijk verblijf mogelijk maakt.

Vanuit de luchthaven is de rest van het land eenvoudig te bereiken

Wie eenmaal op Eindhoven airport aankomt, hoeft er zich geen zorgen om te maken dat je niet gauw over een geschikt vervoer zal kunnen beschikken. Zo kan je er een auto huren bij één van de grote verhuurbedrijven en is de dienstverlening er zodanig op toegesneden dat een ieder snel over een auto naar keuze zal kunnen beschikken. Wie het wat eenvoudiger wilt houden en gewoon rondgereden wilt worden kan ook gewoon een taxi pakken. Op Eindhoven airport kan je gauw een taxi pakken en is het natuurlijk ook mogelijk om er met de taxi afgezet te worden. Wie voor een paar uurtjes eruit wilt kan zo snel nog de beroemde Markt bezichtigen of een kijkje nemen bij de Sint-Catharinakerk. Er bevinden zich in Eindhoven zelf ook tal van mogelijkheden om te gaan winkelen of wat te ontspannen in een rustig restaurant of een café.

Om het vluchtschema in de gaten te houden kan je eenvoudig op de vele websites een kijkje nemen en ben je er zo van verzekerd dat je wel op tijd terug bent.

Eindhoven airport kan gezien worden als een verzamelpunt van waaruit vele belangrijke of populaire bestemmingen in Europa bereikt kunnen worden. Vooral tijdens de vakantieperiodes is er een grote stroom van passagiers op de luchthaven en dienen die allemaal wel goed opgevangen te worden.

Parkeren op Eindhoven airport levert nooit problemen op

Wie afgezet wordt op Eindhoven airport heeft de mogelijkheid te kiezen voor de Kiss & Ride optie, maar kan de auto ook worden achtergelaten voor wanneer je terug bent van de reis. Om de auto voor een paar uurtjes achter te laten zijn er verschillende parkeerplaatsen te vinden waarbij de dichtstbijzijnde op maar 5 minuten loopafstand van de terminal bevindt. Bij de wat verder gelegen parkeerplaatsen kan er gratis gebruik gemaakt worden van een shuttle. Om ervan verzekerd te zijn dat je altijd een goede plek zal bemachtigen wordt het aangeraden om voortijdig een reservering te plegen. Dat kan gewoon online en kan je zo ook nog in aanmerking komen voor een aantrekkelijke korting. Net als bij vele andere grote luchthavens bevinden zich ook in de omgeving van Eindhoven een aantal hotels die zich gericht hebben op bezoekers van de luchthaven. Voor zowel kort als lang verblijf bieden ze geriefelijke kamers aan en bieden sommige ook de mogelijkheid aan om er gratis de auto te parkeren. Na terugkomst pak je weer de shuttle bus naar het hotel en kan je weer beschikken over de auto.

 

Wie had er dus ooit gedacht dat de grasbaan zou uitgroeien naar een luchthaven van wereldformaat en mag Eindhoven airport zich erop beroepen een belangrijke rol te hebben gespeeld in de ontwikkeling van de (burger) luchtvaart in ons land. Het heeft ook voor een groot bijgedragen aan de groei van Philips en behoort het samen met deze gigant tot de pronkstukken van Eindhoven. De Schiphol Group die mede-eigenaar van Eindhoven Airport is en het feit dat het als thuishaven van Ryanair dient, zorgt er wel voor dat er nog vele ontwikkelingen zullen voordoen en de positie alleen nog maar verstevigen.

 

Kies Je Vliegveld

Dit zijn de favoriete keuzes voor Schiphol parking uitgekozen door het team van Goedkoopparkerenschiphol.eu

Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder