Voor veel mensen begint de vakantie op Schiphol, want in de weken ervoor moet nog veel geregeld worden voor op de vakantiebestemming en daarvoor. Want parkeren op Schiphol kon voorheen vrij makkelijk, maar tegenwoordig is dat allemaal niet zo eenvoudig meer. Daardoor zijn er steeds meer bedrijven opgericht om in dit probleem te voorzien; parkeren in de buurt van de luchthaven en met een shuttle naar de terminal. Of nog beter, Valet Parking; zelf rijden naar de terminal en de auto afgeven aan een medewerker van een parkeerbedrijf.

Zo, de vakantie kan beginnen! Inchecken, nog even de laatste dingetjes kopen op Schiphol om vervolgens te landen op Ibiza Airport. We hebben de redactie van Ibiza Magazine gevraagd om tips te geven over huurauto’s op Ibiza.

Ibiza

Vooraf een auto huren op Ibiza is het beste!

De belangrijkste tip waar zij mee kwamen is het vooraf huren van een auto. Hierdoor hoef je niet in lange rijen te gaan staan maar kan je op een afgesproken locatie een auto oppikken.

Als je vooraf een auto boekt kan je ook goed onderzoek doen naar verhuurbedrijven die de beste voorwaarden hebben. Eigenlijk hoef je dit niet meer te doen, want wij hebben gehoord dat op Ibiza 2 bedrijven verreweg de beste zijn: SunnyCars en Car del Mar.

IbizaMagazine.nl heeft beide bedrijven namelijk onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat dit de goedkoopste zijn, maar ook een hele goede service bieden. Boek hier dus een auto, want dat is de beste keuze.

Is een auto een must op het eiland?

Het antwoord is ja. Met een auto kan je vanaf het vliegveld direct het eiland verkennen en alle leuke stranden en bezienswaardigheden bezoeken. Als je een huis huurt op het eiland is het helemaal ideaal omdat taxies vaak adressen niet kunnen vinden, dat is erg vervelend als je opgehaald wilt worden om iets leuks te doen.

Het eiland is eigenlijk net te omslachtig om met het openbaar vervoer te verkennen. Daardoor is het simpelweg te ‘Spaans’; hier bedoelen we mee dat het allemaal niet heel duidelijk aangegeven is en veel mooie plekken en stranden niet bereikt kunnen worden met het OV.