Afgelopen mei stortte een deel van de parkeergarage van Eindhoven Airport in. Behoorlijk schrikken geblazen, en een financieel fiasco. De directeur van de luchthaven heeft laten weten dat de ingestorte parkeergarage medio mei 2019 opgeleverd zal worden. Het is nog niet duidelijk of de garage hersteld of herbouwd wordt. Dit is de beslissing van bouwbedrijf NAM.

Chaos

In mei 2019 komt er niet alleen een nieuwe parkeergarage, maar ook een OV-terminal en diverse horeca gelegenheden. De parkeergarage had eigenlijk afgelopen zomer al klaar moeten zijn. Het plotselinge instorten gooide echter roet in het eten. Deze gebeurtenis heeft voor veel chaos rondom Eindhoven Airport gezorgd. Zo moet het verkeer er nog steeds moeten omgeleid en is er minder parkeercapaciteit. Het laatste probleem is opgelost door meer parkeerplekken te creëeren op het platform.

Constructiefout

De parkeergarage bij vliegveld Eindhoven is waarschijnlijk ingestort door een constructiefout, zo is uit onderzoek gebleken. Een inschattingsfout bij het ontwerp is waarschijnlijk de boosdoener. Ook was de vloer door de manier van bouwen niet stevig genoeg. Gelukkig raakte er niemand door het instorten gewond.