Sinds enkele maanden is er een nieuw platform live waar je gemakkelijk en snel een hele vlucht kunt volgen. Vliegtuigvluchtvolgen.nl is gelanceerd eind 2019 en biedt een live flight-radar en een moderne aankomst-vertrektijden overzicht voor airports zoals Schiphol. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd als je iemand moet ophalen of weg brengen bij een vliegveld, gemakkelijk kunt parkeren bij de ophaalplaats of in de kort parkeren garage.

Er zijn inmiddels al een groot aantal hobbyisten die de vliegtuigradar van deze website gebruiken om een vlucht te volgen van iemand die op vakantie gaat of terug van vakantie komt. Je ziet namelijk via de radar niet alleen waar het vliegtuig vliegt, maar ook hoe hard en hoog het vliegtuig vliegt.

Hoe laat ophalen schiphol?
De website is opgericht om het voor de taxi’s en automobilisten die iemand moeten ophalen op Schiphol zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kunt nu namelijk het vliegtuig volgen, zien landen en vervolgens ook op de website de aankomst- en vertrektijden van Schiphol bekijken. Verder kun je er op rekenen dat er vanaf de landingsbaan naar de gate en vervolgens van de bagage nog naar de parkeerplaats ongeveer 45 minuten tijd tussen zit.

Groot aantal hobby-bezoekers
Verder heeft dit nieuwe platform bekend gemaakt inmiddels een terugkerend bezoekersaantal te hebben van wel 33%. Volgens het platform zijn er veel gebruikers die de vliegtuigradar hobbymatig gebruiken om te bekijken welk vliegtuig boven hun woonplaats vliegt, waar dit vliegtuig naartoe gaat en de andere statistieken bekijkt.

Het platform heeft een vliegende start gemaakt in 2019 en is voor 2020 bezig om de informatie per vlucht voor zowel de hobbyisten als de automobilisten nog aantrekkelijker te maken. Er wordt gewerkt aan een calculator, die direct bij de aankomsttijden ook de verwachte tijd inschat hoelaat iemand Schiphol zal verlaten.