bij brussels charleroi shuttle parkeren

Shuttle Parkeren vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop Shuttle Parkeren Brussels Charleroi airport

Brussels Charleroi is de tweede grootste luchthaven van België en ligt op ongeveer 46 kilometers van Brussel. Deze airport staat erom bekend een heleboel low – cost vluchten aan te bieden en krijgt om deze reden, jaarlijks miljoenen bezoekers over de vloer. Om al deze bezoekers te accomoderen zijn er verschillende parkeerdiensten beschikbaar. Via de officiele website van de airport, kom je er al gauw achter dat parkeerdiensten voor Brussels Charleroi officieel verzorgd worden door Q – park; de derde grootste parkeerorganisatie van Europa. Een van deze diensten is shuttle parkeren. Hoe dat precies werkt op Brussels Charleroi airport, vertellen we hier.

Hoe werkt shuttle parkeren Brussels Charleroi

De parkeerdienst die over shuttle vervoer beschikt, staat op deze airport bekend als P3 Low Cost parkeren. De parkeerlocatie bestemd voor P3 parkeerders, bevind zich op 10 minuten rijafstand van de terminal van de airport, aan de Rue d’Heppignies 6041 en is onoverdekt.

Om te kunnen parkeren bij de P3 is vooraf reserveren mogelijk maar niet verplicht. Reserveren doe je online, via de website van Brussels Charleroi, waarbij wordt gevraagd naar gewenste parkeerlocatie (P1, P3, Lock Park, enz.) alsook de periode (in dag & tijdstip) waarbinnen je over een parkeerplek wilt beschikken. Aan de hand van deze informatie en beschikbaarheid, krijg je verschillende parkeerformules/pakketten aangeboden (hierover later meer). Is het aanbod naar wens, dan kun je hem valideren. Tevens wordt gevraagd of je de mogelijkheid voor een eventuele annulering erbij wilt nemen. Hiervoor worden er extra kosten in rekening gebracht, maar daartegenover staat dat je bij annulering van een reservering, je geld terugkrijgt. Om de reservering te voltooien zul je eerst een account moeten maken, waarna de standaardprocedures als het opvragen van persoonsgegevens en online betaling, volgen, Tenslotte krijg je een QR code die nodig is om de parkeerlocatie binnen te rijden.

Op de dag van je vlucht rijd je naar de parkeerlocatie bedoeld voor P3 parking. Bij de slagboom van deze locatie zal gevraagd worden naar de QR code die je bij reservering ontvangen hebt. Hou deze voor, zodat hij gescand kan worden.

Je ontvangt dan een parkeerticket horende bij je bestelling en krijgt toegang tot de parking. Bewaar de ticket goed, aangezien je het weer nodig zult hebben om de parking uit te rijden. Parkeer je auto tenslotte op een gewenste plek en stap in een van de gratis shuttle bussen, die je dan vlak voor de terminal afzet. Om bij aankomst terug, de parking te kunnen verlaten, voer je je parkeerticket in, in een van de automaten. Eventuele extra kosten voor wanneer je bijvoorbeeld later dan gepland terug bent, kun je ook gelijk betalen.

Parkeertarieven Brussel Charleroi

Bij het online reserveren van een parkeerplek, wordt voor je nagegaan wat de beste parkeerformule is, op basis van parkeerduur en periode waarin je gebruik maakt van deze dienst. In feite komt dit neer op parkeertarieven voor korte duur (24 uur of een weekend) en voor een langere periode (drie dagen, een week en vier weken). Voor elk van deze perioden wordt er een vast tarief gehanteerd. Blijf je onverwacht langer weg, dan worden er extra kosten in rekening gebracht. Tijdens het reserveren heb je verschillende keuzes voor parkeren, naast de shuttle parking optie kan je namelijk ook kiezen voor valet parking bij Brussel Charleroi of indien je gebruik wilt maken van Park, Sleep & Fly, dan kan je er voor kiezen om te overnachten in een hotel bij Brussel Charleroi airport.

Parkeerplaats reserveren Brussel Charleroi airport

Hoe lang van tevoren kun je reserveren? En bestaat de optie van wijziging? Reserveren van een plek op de P3 parking kan vanaf een jaar tot 2 uurtjes voor aankomst. Het lastige is dat je na het plaatsen van je reservering, geen wijzingen meer kunt aanbrengen. Wel is er de optie om te annuleren. Heb je bij het plaatsen van je reservering deze optie meegenomen, dan kun je tot 24 uur voor geplande aankomst annuleren; het parkeertarief waaraan je reeds voldaan hebt wordt over een periode van 30 dagen volledig terugbetaald. Is de optie niet meegenomen tijdens het reserveren? Geen nood, je kan alsnog tot 72 uur voor geplande aankomst annuleren. Hierbij krijg je dan 50% van het betaalde bedrag terug.

Is een reservering verplicht? Voor de P3 parking is reserveren niet verplicht, je kunt op de dag van vertrek ook gewoon de parking binnenrijden en ter plaatse voldoen aan het parkeertarief. Hou er dan wel rekening mee dat er dan andere tarieven (tarieven ter plaatse) gelden. Betalen kan bij een van de betaalautomaten, waar je met creditcards (Master & Visa) of cash kunt afrekenen.

Voordelen shuttle parkeren Brussel Charleroi

Het eerste voordeel aan shuttle parkeren Brussels Charleroi is dat je niet langer hoeft te zoeken naar een geschikte parkeerplek; of je nu reserveert of niet, er is altijd een plekje op de P3. Verder bevind de parking zich vlakbij de luchthaven en sta je met de gratis shuttlebussen binnen 10 – 15 minuten voor de vertrekhallen. Wat het er nog voordeliger op maakt, zijn de relatief lage parkeertarieven, waarbij je ook nog de keuze hebt uit pakketten voor kort en lang parkeren.Goedkoop parkeren en nog goedkoper vliegen? Dan moet je dus bij de P3 parking van Brussels Charleroi airport zijn!

Valet parking

Zelf naar   de juiste vertrekhal rijden bij Brussels Charleroi en vervolgens gebruik maken van Brussels Charleroi valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Brussels Charleroi Airport. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Brussels Charleroi Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.