parkeren dusseldorf airport

Dusseldorf airport parking

 

Van
Tot en met
Vergelijk de beste opties bij Dusseldorf airport. Sorteer op prijs of op afstand!

Dusseldorf airport parkeren – Hoe werkt het?

Bij Dusseldorf zijn vele parkeerbedrijven welke actief zijn. Het is echte internationale airport met jaarlijks miljoenen passagiers. Allemaal verzorgen ze één ding: een parkeerplaats om jou auto te laten staan wanneer je vliegt via luchthaven Dusseldorf. Nu zijn er inmiddels meer dan 15+ verschillende parkeerbedrijven rondom de luchthaven. Waardoor het interessant is geworden om als consument de verschillende parkeerbedrijven te vergelijken. Hiermee kan je eenvoudig veel geld besparen. Je kan namelijk eenvoudig filteren op de criteria welke voor jou belangrijk is. Selecteer de criteria, vergelijk de parking bedrijven en reserveer direct online.

Dusseldorf airport parking

Parkeerdiensten worden hier officieel verzorgd door Parkvogel. Deze parkeerorganisatie heeft een aantal plekken op de luchthaven ingericht als overdekte parkeergarage of onoverdekt parkeerterrein, waardoor er goed geparkeerd kan worden. Enkele van deze locaties zijn bedoeld voor shuttle parkeerders; een service waarbij je in de buurt van de airport parkeert om vervolgens met shuttle vervoer (waarvoor de airport zorgt) naar de vertrekhallen gebracht te worden. Op Dusseldorf airport zijn de P4, P5, P24, P26 en de ISS DOME garage en ISS DOME parkeerterrein in gebruik voor lang parkeren oftewel shuttle parkeren. Het verschil in deze locaties ligt aan de afstand tot de airport, de parkeertarieven en het soort shuttle vervoer. Parking Dusseldorf airport heeft dus veel verschillende opties, afhankelijk van wat jij wilt.

De garages P4 en P5 liggen tegenover elkaar aan de Kieshecker Weg en beschikken elk over ongeveer 3000 veilige en deels overdekte parkeerplekken. Ook heeft de P5 een elektrisch oplaadpunt op de benedenverdieping van de garage. Deze garages zijn 24 uur per dag open en worden bijgestaan door een unieke SkyTrain, die om de 3 – 7 minuten rijdt en reizigers binnen enkele minuten gratis afzet bij de check – in. Parkeren kan hier vanaf 1 tot zeker 22 dagen.

P24 gelegen aan de Frachtstraße 25 en P26 die ligt aan de Kieshecker Weg 100, zijn onoverdekte parkeerterreinen die op 3 minuten rijafstand van de airport liggen. Deze parkeerlocaties zijn een aanrader voor reizigers die hun auto voor langere tijd (minimaal 3 dagen) tegen voordelige prijzen willen achterlaten in de buurt van de airport. Om de parkeerders vervolgens tot aan de airport te brengen, worden er shuttle bussen ingezet die om de 3 – 7 minuten rijden en je binnen enkele minuten bij de terminal afzetten. Ook deze parkeerlocaties zijn 24 uur per dag opengesteld.

De ISS DOME garage en het omliggende parkeerterrein zijn sinds december 2013 eveneens in gebruik door Parkvogel. Ze liggen aan de Theodorstraat en zijn op 10 minuten rijafstand van de airport. De garage is bedoeld voor parkeren vanaf 1 dag en het onoverdekt terrein voor minimaal 3 dagen. Ook hier zijn de locaties 24 uur per dag open. Shuttlebussen rijden er om de 30 minuten en brengen je binnen 10 minuten bij de terminal.

Werkwijze parkeren bij Dusseldorf airport

Voor de makkelijkheid is het bij Dusseldorf airport mogelijk om online een parkeerplek te reserveren. Dit gebeurd via de Parkvogel website, waar je naast de vereiste gegevens ook bankpas of creditcard informatie doorspeelt. Bij het binnenrijden van de parkeergarage of terrein schuif je ter herkenning, deze bankpas of creditcard in de gleuf voor ticketuitgave, waarna de slagboom automatisch opengaat. Nadat je auto netjes geparkeerd staat, wordt je met de SkyTrain of shuttlebus binnen enkele minuten bij de terminal afgezet. Deze brengen je bij aankomst terug, ook weer naar de parkeerlocatie. Rijd je de garage of het terrein uit, dan stop je dezelfde bankpas of credicard weer in de gleuf voor ticketuitgave. Het totale parkeertarief wordt vervolgens automatisch van je rekening afgetrokken. Je krijgt daar een betaalbewijs voor, waarna de slagboom openzwaait.

Het eerste voordeel aan de shuttle diensten van Dusseldorf airport is, dat je je auto binnen korte afstand van de airport kunt parkeren. Deze locaties zijn deels overdekt en bewaakt met videocameras, zodat je niet alleen op korte afstand maar ook veilig parkeert.

Met de SkyTrain of shuttle bus word je tevens binnen enkele minuten, gratis opgehaald en afgezet. Een ander voordeel is dat het bij shuttle parkeren op deze luchthaven niet nodig is, je sleutel af te geven. Heel voordelig is tevens dat betalingen pas bij het uitrijden van de auto plaatsvinden. Geen geloop meer voor vertrek en mocht je onverhoopt toch annuleren, dan ben je ook geen hoop geld kwijt.

De ISS DOME parkeergarage heeft als bijkomend voordeel dat er een wachtruimte aanwezig is, waar er vluchtinformatie wordt doorgegeven. Zo kun je nagaan of jouw vlucht op tijd vertrekt. Om tijd te besparen zijn er ook incheck machines geplaatst, zodat je dat al voor aankomst op de airport, achter de rug hebt.

Er zijn verschillende parkeerdiensten bij Dusseldorf airport. Namelijk de standaard shuttle parking service, maar ook de Valet Parking Dusseldorf optie. Tenslotte kan je kiezen voor Park, Sleep and Fly bij de airport, waarmee je kan overnachten in een hotel bij Dusseldorf airport.

Parkeerplaats reserveren bij Dusseldorf airport

parkeren bij luchthaven DusseldorfBij het reserveren van een plek voor shuttle parkeren is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Houd ten eerste rekening met de pendeltijden van de SkyTrain of shuttlebussen en kijk of deze overeenkomen met je vluchttijden. Reserveer ook tijdig; weet je bijvoorbeeld dat je gedurende de drukke zomermaanden zult reizen, dan is het aangeraden om vooraf een plek te reserveren, omdat de meeste parkeerlocaties al heel snel volgeboekt zijn.

Keuze uit een aantal parkeerplekken dichtbij de airport, veilig, overdekt en voordelig parkeren waarna je gratis naar de terminal reist; dat is waar shuttle parkeren op Dusseldorf airport voor staat.

Over de airport

Dusseldorf Airport (DUS) is de internationale luchthaven van Dusseldorf, de hoofdstad van de Duitse staat Noordrijn – Westfalen. Met een bezoekersaantal van ruim 24.5 miljoen in het jaar 2017, staat deze airport bekend als de derde drukste van Duitsland. Niet verwonderlijk als we bedenken dat je vanuit Dusseldorf airport met 60 verschillende vliegmaatschappijen naar ruim 200 bestemmingen in de wereld kunt vliegen. Het is een manier om goedkoop te reizen, aangezien de vliegtickets redelijker geprijsd zijn en de airport niet ver van de Nederlandse grens ligt. Met het oog op het groot aantal bezoekers, is parkeren bij Dusseldorf airport goed geregeld. Een van de parkeerdiensten is shuttle parkeren.

Passagiers bij de luchthaven – Vanaf 2013 tot heden

JaarAantal
201321.230.000
201421.850.000
201522.480.000
201623.520.000
201724.620.000
201724.300.000

Valet parking

Zelf  naar de juiste vertrekhal rijden bij Dusseldorf Airport en vervolgens gebruik maken van Dusseldorf valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Dusseldorf Airport. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Dusseldorf Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.