Parkeren Eelde airport

Parkeren bij Eelde airport vergelijken

Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Parkeren Groningen airport

Groningen Airport Eelde, kortweg Eelde airport genoemd, is de vijfde grootste airport van Nederland. Het ligt in de noordelijke provincie Drenthe, vlakbij het dorp Eelde en op ongeveer 15 km ten zuiden van de stad Groningen. Eelde airport werd in 1931 opgericht en is sedertdien voor verschillende doelen gebruikt. Tegenwoordig is dat vooral voor het uitvoeren van zowel lijn als chartervluchten. De airlines die deze vluchten uitvoeren zijn onder andere Corendon, TUI fly, Transavia, Nordica en Flybe. Zoals je ziet zijn het vooral low – cost airlines; het is dus heel goed mogelijk om vanuit Eelde airport een budget vakantie of zakenreis te plannen. Wat deze luchthaven nog aantrekkelijker maakt voor de prijsbewuste reiziger, zijn de goedkope parkeertarieven. Als we de airport mogen geloven, behoren ze tot een van de goedkoopste in geheel Nederland! Hier vertellen we daarom wat meer over de verschillende parkeermogelijkheden op Eelde Airport.

Parkeren Eelde Airport: waar en hoe?

Eelde Airport beschikt zelf niet over de bekende parkeerdiensten als shuttle of valet. Hiervoor halen ze aan dat de parkings heel dicht bij de terminal zitten; je kunt er dus makkelijk lopend naartoe gaan, verbindend vervoer zoals bij shuttle parkeren is dan niet nodig. Voor bezoekers die op reis gaan en hun auto op de airport willen parkeren, zijn er drie mogelijke parkings: P1, P2 en de P3.

Parking P1 ligt qua afstand het dichtst bij de terminal, je parkeert eigenlijk vlak voor de terminal. Deze locatie krijgt daarom ook de naam terminal parking. Het is de meest geschikte plek voor wanneer je voor korte tijd weggaat of gewoon maximaal parkeergemak wilt. Parking P1 beschikt verder over een aantal plekken voor minder valide bezoekers. Hiervoor moet je wel je gehandicaptenparkeerkaart kunnen overleggen. Parking P2 ligt op 1 minuut loopafstand van de terminal en is de beste optie wanneer je goedkoop en toch dichtbij de vertrekhal wilt parkeren. De laatste is parking P3 die ook wel budget parking wordt genoemd. De reden daarvoor is nogal logisch: op de P3 parkeer je het goedkoopst (EUR 35 voor 8 dagen!) maar je loopt wel wat langer naar de terminal toe, ongeveer 7 – 10 minuten. Parking P3 is daarom het best geschikt voor prijsbewuste bezoekers die geen moeite hebben met een kleine wandeling. Het enige verschil tussen deze parkeerlocaties is de afstand tot de terminal.

Prijzen verschillen daarom ook; hoe verder je van de terminal parkeert, hoe goedkoper de parkeertarieven.

Hoe werkt parkeren bij Eelde airport?

Waar begint het parkeren op Eelde airport mee? Je gaat eerst naar de website van deze airport om een parkeerplek te reserveren. Dit is naar onze mening de beste manier omdat je dan verzekerd bent van een plekje EN tegen een goedkoper tarief parkeert. Reserveren kan een jaar van tevoren tot 4 uren voor vertrek van je vlucht. Bij het reserveren geef je aan wanneer en om hoelaat je arriveert en vertrekt. Het systeem maakt dan een lijst van de parkings die op dat moment beschikbaar zullen zijn en wat het je gaat kosten. Je kiest daar een van de pakketten uit en betaalt online. Dit kan met behulp van een creditcard, Giropay of Ideal. De reservering is compleet, wanneer je een bevestigingsmail ontvangt met daarin een parkeerticket. Deze mail krijg je binnen 24 uur opgestuurd.

Aangekomen op de airport, rijd je naar de parking. De parking binnenrijden kan op 2 manieren: middels kentekenherkenning of middels het invoeren van de barcode of toegangscode. Laatstgenoemde barcode vind je op de parkeerticket die je via mail hebt ontvangen. Bij kentekenherkenning word het kenteken van de auto gescand. Herkent het systeem het nummer, dan geeft de ticketautomat je een uitrijkaart en zwaait de slagboom open. Je kunt dan de parking binnenrijden en zoeken naar een vrije plek.

Rijd je met de barcode binnen, dan voer je deze code bij de ingang in een van de ticketautomaten in. Het systeem herkent de reservering, waarna je een parkeerkaart krijgt. Je krijgt dan toegang tot de parking om een vrije plek te zoeken. Hoe je de parking binnenrijd, dien je al bij het reserveren aan te geven.

Terug van je reis, gebruik je de uitrijkaart om de parking te verlaten. Deze kaart geef je bij de slagboom af, zodat het systeem noteert dat je de parking verlaat. Eventuele extra kosten voor wanneer je bijvoorbeeld langer geparkeerd stond, kunnen dan ook betaald worden.

Daarom op Groningen Airport parkeren

Parkeren op Eelde airport heeft een aantal voordelen. Je bent in de eerste plaats vlakbij de luchthaven, wat erg makkelijk is. De verschillende parkings staan ook dichtbij de terminal, zodat je binnen no time in de vertrekhal staat. Veder staan alle parkeerlocaties onder camerabewaking, over de veiligheid van je auto hoef je dus niet in te zitten tijdens je reis.

Van de airport is het ook mogelijk om je reserveringen te wijzingen of te annuleren. Wijzigen kan tot 3 dagen voor aankomst. Hou er wel rekening mee dat je alles behalve de gekozen parking kan wijzigen; daar zou je een andere boeking voor moeten doen. Annuleren kan eveneens, maar daar betaal je EUR 10 aan administratie kosten voor.

Goedkoop vliegen en parkeren kan dus op 1 plek: Groningen Airport Eelde.

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Eelde Airport en vervolgens gebruik maken van valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Eelde Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Eelde Airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Eelde Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.