Parkeren Eindhoven Station

Treinstations krijgen dagelijks een heleboel bezoekers te verwerken, waardoor het vinden van een parkeerplek voor wanneer je iemand komt ophalen of afzetten, knap lastig kan worden. Dit geldt ook voor Station Eindhoven, het belangrijkste treinstation van de stad & gemeente Eindhoven. Dit artikel zal vooral gaan over Station Eindhoven en de mogelijkheden voor wat betreft parkeren in de buurt van het station.

Over Station Eindhoven

Zoals eerder vermeld, is Station Eindhoven het belangrijkste treinstation van de stad & gemeente Eindhoven. Deze stad staat bij velen bekend als een van de meest bruisende steden van het land, waardoor ruim 67.000 treinreizigers het station dagelijks aandoen. Alsof dat niet genoeg is, bevindt zich achter het treinstation een groot busstation, van waaruit er elke dag stads – en streekbussen vertrekken. Het is daarom niet verwonderlijk dat het treinstation dagelijks vele, duizenden trein – en busreizigers over de vloer krijgt

Station Eindhoven vormt het knooppunt van drie (3) trajecten: Eindhoven – Weert, Venlo – Eindhoven en Breda / ‘s-Hertogenbosch – Eindhoven.

Parkeren Eindhoven Station

Afscheid nemen of kom je juist iemand afhalen en ben je met de auto? In de meeste gevallen betekent dit, dat je opzoek moet naar een geschikte parkeerplek. De vraag nu: waar kun je je auto het best achterlaten als je naar het Eindhoven Station moet?

Als je opzoek bent naar een plek dichtbij het station, dan kun je het best naar het Stationsplein of de Fuutlaan. Het Stationsplein is gevestigd aan de Stationsweg en parkeren op deze locatie betekent dat je vanuit de auto direct naar de stationshal kunt lopen. Het tarief ligt hier rond de EUR 3 per uur en betalen kan middels belparkeren, creditcard of contant geld. Met het oog op de tarieven en de locatie van deze parkeerplek, is het Stationsplein vooral geschikt voor kortparkeerders, degenen die bijvoorbeeld iemand gaan afzetten en afscheid willen nemen op het perron.

Aan de Fuutlaan no. 12 bevindt zich een andere parkeerlocatie, welke op ongeveer 5 minuten loopafstand van Station Eindhoven is. In vergelijking met het Stationsplein, is deze locatie wat dichter bij het centrum van Eindhoven. De tarieven zijn hier wat lager; voor het eerste uur betaal je EUR 1.40, daarna kost parkeren je EUR 1.20 per uur. Deze locatie aan de Fuutlaan is vooral geschikt wanneer je voor meerdere urenwegblijft; denk bijvoorbeeld aan een reis naar Weert, waarbij je met de auto naar het Station komt.

 Andere opties 

Aangezien Eindhoven een grote stad is, zijn er behalve het Stationsplein en de Fuutlaan, een heleboel andere parkeerlocaties aanwezig, die op loopafstand van Station Eindhoven gevestigd zijn. Enkele daarvan zijn de Bijenkorf, Centrum – de Admirant en het Stadshuisplein. Het verschil ligt meestal aan de afstand tot het treinstation en de tarieven die gehanteerd worden.

Wat is de beste locatie?

Het antwoord op deze vraag zul je zelf moeten geven, omdat dit afhankelijk is van het doel van je bezoek aan het Eindhoven Station. Ga daarom eerst voor jezelf na, waarom je het treinstation aandoet, hoelang je denkt weg te blijven, of het indien nodg, mogelijk is 1 – 2 kilometers naar het station te lopen en welke prijsklasse de parkeertarieven moeten liggen.

Tot slot

Reizen vanuit Eindhoven biedt heel wat mogelijkheden. Een daarvan is de bekende Eindhoven Station, een treinstation dat dagelijks door duizenden bezoekers wordt aangedaan. Parkeren kan daarom vrij lastig worden, als je niet bekend bent met de bestaande parkeerlocaties. Voor het Eindhoven Station zijn dit het Stationsplein en de Fuutlaan, die zich op loopafstand van het station bevinden. Waar je het best naartoe kunt, is vooral afhankelijk van hoelang je wegblijft.

Rate this post