parkeren frankfurt hahn airport

Parkeren vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop Parkeren Frankfurt – Hahn Airport

Frankfurt – Hahn is een internationale, Duitse luchthaven die in de deelstaat Rijnland-Palts ligt. In tegenstelling tot de naam, bevindt deze airport zich niet in Frankfurt maar is het op minstens 125 km van deze plaats gevestigd. In vergelijking met andere Duitste luchthavens, is de Frankfurt – Hahn airport relatief kleiner. Zo zijn er jaarlijks net 2 miljoen bezoekers en verzorgen Ryanair en Wizzair als enige vliegmaatschappijen, commerciële vluchten vanuit deze airport. Het voordelige hieraan is, dat je heel vaak low – cost kunt vliegen vanuit Frankfurt – Hahn. Ondanks het klein aantal bezoekers, kun je relatief goed parkeren op de Frankfurt – Hahn airport. Waar en hoe dat precies kan, vertellen wie hier.

Parkeren Frankfurt Hahn airport: waar & hoe?

In tegenstelling tot de grote airports, heeft Frankfurt – Hahn zelf geen diensten als shuttle en valet parkeren bij Hahn airport beschikbaar. Wel is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor bezoekers. In totaal zijn er vier locaties te onderscheiden: P1, P2, P3 en Terminal parking. Terminal parkeren is vooral bedoeld voor kort parkeerders die er maximaal een dag mogen staan. Ga je iemand ophalen of afzetten of blijf je slechts een dagje weg, dan is Terminal parking de plek voor jouw. De overige parkings zijn bedoeld voor lang parkeren; langer dan 1 dag.

Zoals reeds aangegeven is, beschikt de airport niet over shuttle service en haalt men hiervoor aan dat alle parkeerlocaties op korte afstand van de terminal zijn. Parking P1 en Terminal parking bevinden zich vlak voor de terminal, terwijl parking P2 op 150 – 600 meter en parking P3 op 600 – 800 meter van de terminal liggen. Het kost je dus een korte wandeling van enkele minuten, vanuit een van deze parkings naar de terminal. Goed om te weten is, dat de P1 een overdekte parkeergarage met verschillende verdiepingen is, terwijl de andere plekken onoverdekte, omheinde terreinen zijn.

Hoe ga je precies te werk?

Om te kunnen parkeren bij Terminal parking, is er geen reservering vooraf nodig. Is er plek vrij, dan rijd je dus het terrein op, waar je een parkeerticket krijgt. Bij aankomst terug betaal je aan de hand van de parkeerduur het tarief aan een van de balies en kun je het terrein weer uitrijden.

Bij de overige parkeerlocaties is reserveren niet verplicht, maar wel aangeraden, zodat je zeker bent van een vrije plek. Reserveren doe je online, via de website van Frankfurt – Hahn airport. Na de nodige informatie te hebben gegeven, voer je ook de gegevens van de bankpas of creditcard waar je mee zult betalen, in. Belangrijk is dat je deze creditcard of pas bij je hebt, wanneer je de parkeerlocatie binnenrijdt. Bij een correcte reservering wordt dit via mail bevestigd. Houd ook deze gegevens bij de hand.

Om de verschillende parkeerlocaties te vinden, houd je de elektronische aanwijzingen langs de weg (op de airport zelf) goed in de gaten. Bij het binnenrijden van zo een parking, schuif je de creditcard waarvan je de gegevens bij het reserveren hebt ingevoerd, in de gleuf bij de ingangsbarrier. Hierdoor sta je geregistreerd op het netwerk van de airport. Nadat je je auto op een geschikte plek geparkeerd hebt, loop je naar de terminal om in te checken. Terug van je reis, gebruik je dezelfde creditcard om de parking uit te rijden. Het te betalen parkeertarief wordt dan automatisch afgetrokken van je saldo.

Waarom bij luchthaven Frankfurt parkeren?

Parkeren op de airport Frankfurt – Hahn heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats parkeer je dichtbij de terminal, zodat je binnen no time bij de incheck balies bent. Geen overstap naar de shuttle, sjouwen met baggage of te laat aankomen voor je vlucht. Houd natuurlijk wel rekening met eventuele drukte op de weg en het parkeerterrein en vertrek dus op tijd. De prijzen voor het parkeren op deze airport vallen ook nogal mee en zijn te berekenen met behulp van de online calculator, die je op de website van de airport vind.

Online reserveren maakt het tenslotte mogelijk om heel makkelijk tot 2 dagen van tevoren, een parkeerplek te reserveren. Met het gebruik van je creditcard hoef je tevens geen lange rijen te volgen om te kunnen betalen, dat gebeurd allemaal automatisch online.

Een optie is om te kiezen voor Park, Sleep & Fly bij Hahn airport in Frankfurt, dan overnacht je daar en kan je de volgende dag eenvoudig op reis. Dit is helemaal handig als je ver moet reizen. Zo is het een stuk comfortabeler om de nacht van te voren in een hotel bij Hahn airport te zetten en de volgende dag rustig op reis kan gaan.

Reserveer op tijd je parkeerplek bij Frankfurt Airport

Heb je besloten om gebruik te maken van een van de parkings op de airport, dan is het van belang, enkele zaken goed door te nemen. Zo komt het voordeliger uit als je vooraf een plek reserveert; de tarieven zijn hier namelijk 45% goedkoper. Daartegenover staat wel dat een reservering voor minimaal 3 dagen geldt. Bij het reserveren wordt er tevens een reserveringsfee van EUR 4 in rekening gebracht. Betalen doe je echter pas wanneer je de parkeerlocatie uitrijdt. Parkeren bij de P1, P2 en P3 kan tot maximaal 8 weken.

Low – cost vliegen vanuit Duitsland, waarbij je je auto op de airport achterlaat tegen een voordelig tarief? Dat kan bij Frankfurt – Hahn airport.

Valet parking

Zelf  naar de juiste vertrekhal rijden bij Frankfurt – Hahn Airport en vervolgens gebruik maken van valet parking.

Parkeren

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Frankfurt – Hahn Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Frankfurt – Hahn Airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Frankfurt – Hahn Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.