Parkeren Hamburg airport

Shuttle Parkeren bij Hamburg airport vergelijken

Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop shuttle parkeren Hamburg Airport

De tweede grootste stad van Duitsland heeft net als andere, grote steden, een eigen internationale luchthaven: Hamburg Airport. Hamburg airport werd in het jaar 1911 opgericht en is daarmee de oudste, nog in gebruik zijnde luchthaven ter wereld. Er worden jaarlijks ruim 17 miljoen bezoekers verwerkt, waarmee Hamburg airport de vijfde drukste van Duitsland is. Ook is Hamburg Airport de vliegbasis voor vliegmaatschappijen Eurowings, Condor en EasyJet. Het spreekt voor zich, dat parkeren bij deze drukke luchthaven, goed in elkaar zit. Een van de parkeerdiensten, welke word aangeboden is shuttle parkeren.

Hoe werkt shuttle parkeren Hamburg Airport?

Shuttle parkeren is geen onbekend parkeerproduct en wordt bijna overal aangeboden. Het komt erop neer dat je je auto in de directe omgeving van een luchthaven parkeert en vanuit de parkeerlocatie word opgehaald door een shuttle bus, die je dan op de airport afzet. Het shuttle vervoer is meestal gratis. Shuttle parkeren kan zowel door de airport zelf als door particuliere bedrijven worden aangeboden. Ook Hamburg Airport heeft haar eigen shuttle service, waarbij je op locatie van de luchthaven parkeert. Bij de airport staat dit bekend als Holiday Parking, een parkeerservice die vooral voor de lang parkeerders erg voordelig is. Holiday parkeerders maken gebruik van de overdekte P8 – P9 parkeergarage, bestaande uit 7 verdiepingen en op ongeveer 1.5 km van de terminal. Een andere optie is valet parking Hamburg airport, dit is de meest luxe manier van parkeren welke ook meer kost.

Hoe ga je precies te werk?

Om het haar bezoekers makkelijker te maken, heeft Hamburg airport ervoor gezorgd dat reserveren voor een plek binnen Holiday Parking nu ook online kan. Reserven is eigenlijk niet verplicht maar word wel aangeraden omdat je dan volgens een gereduceerd online tarief betaald en verzekerd bent van een parkeerplek. Reserveren doe je via de website van Hamburg Airport. Bij het bevestigen van je reservering ontvang je ook een QR – code. Deze code is nodig om de parkeergarage in – en uit te rijden. Bewaar het dus goed.

De P8 – P9 parkeergarage is niet moeilijk te vinden, volg gewoon de aanwijzingen langs de weg. Aangekomen bij de garage, houd je de QR – code voor de scanner bij de ingang. Het systeem herkent je reservering en geeft je toegang tot de parkeergarage. Zoek een vrije parkeerplek en maak voor alle zekerheid een notitie van de plek waar je de auto achterlaat. Op deze manier hoef je bij aankomst terug niet al te lang naar je auto te zoeken. Pak vervolgens een van de shuttle bussen, die vanaf 3.45 am tot 00.00 am, om de 20 minuten rijden. De bus zet je binnen 5 – 10 minuten af bij de airport en brengt je bij aankomst terug, ook weer naar de garage. Om de garage uit te rijden, houd je dezelfde QR – code weer voor de scanner.

Voordelen Hamburg airport parkeren

Holiday Parking heeft als eerste voordeel dat je je auto op een veilige en overdekte locatie, in de buurt van Hamburg airport kan achterlaten. Je hoeft dus niet langer te zoeken naar een geschikte parkeerplek of zorgen te maken over de veiligheid ervan. Daarnaast brengt de shuttle je snel en voordelig (gratis!) naar de airport en ook weer terug bij de garage. Het werkt hetzelfde als de park, sleep fly optie waar je overnacht in hotel bij Hamburg airport en met een shuttle naar de airport wordt gebracht.

Voor je besluit gebruik te maken van Holiday Parking op Hamburg Airport, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Een daarvan is dat er een minimale parkeerperiode van 5 dagen geldt voor Holiday Parking. Daarnaast wordt bij het reserveren een booking fee van EUR 4 in rekening gebracht. Annuleren kan tot 48 uur voor aankomst. Je krijgt dan, met uitzondering van de booking fee, alle reeds betaalde parkeerbedragen terug. Heb je om een of andere reden toch geen gebruik gemaak van je parkeerplek? Geen nood, ook hier word je terugbetaald. Echter brengt de airport wel een verwerkingsfee van EUR 9.58 in rekening.

Holiday Smart: Voordelig parkeren Hamburg Airport

Holiday Parking is niet het enige parkeerproduct op Hamburg Airport dat onder de categorie van lang parkeren valt. Je vind er namelijk ook Holiday Smart; een parkeerservice waar je vlakbij de terminal, in de P1 parkeert. Het verschil met de normale Holiday Parking is, dat Holiday Smart geen shuttlebus heeft, omdat de afstand vanaf de P1 tot de vertrekhal erg klein is (ongeveer 150 m), je bent er dus binnen enkele minuten lopen. Zin in wat extra gemak op Hamburg Airport? Dan is Holiday Smart een aanrader!

Ga je dus voor een welverdiende vakantie, blijf je minstens een weekje weg, vlieg je vanuit Hamburg airport en wil je je auto vlakbij achterlaten? Dan is Holiday Parking de parkeerservice bij uitstek voor jouw!

Valet parking

Zelf  naar de juiste vertrekhal rijden bij Hamburg Airport en vervolgens gebruik maken van Hamburg Airport valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Hamburg Airport. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Hamburg Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.