parkeren keulen airport

Parkeren bij Keulen (Bonn) airport vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop parkeren Keulen – Bonn Airport

Duitsland kent een aantal internationale airports die jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld krijgen. Een van deze luchthavens is Keulen – Bonn airport. Het staat in de stad Keulen maar doet ook dienst als airport voor Bonn, vandaar ook de naam Keulen – Bonn. Volgens de laatste cijfers werden er in 2017 ruim 12.4 miljoen bezoekers verwerkt, waarmee Keulen – Bonn de zevende drukste airport van Duitsland is. Als je opzoek bent naar budget vluchten, dan ben je bij Keulen – Bonn aan het juiste adres; er opereren namelijk een aantal low – cost vliegmaatschappijen zoals Condor, Ryanair, TUI en Eurowings. Begrijpelijk dat er dus heel wat mensen vanuit Keulen (Bonn) vliegen. Er is daarom goed ingespeeld op parkeergelegenheid op de airport. Waar je allemaal kan parkeren, vertellen we hier.

Parkeren Keulen – Bonn Airport: waar en hoe?

Keulen (Bonn) airport heeft ongeveer 12.500 parkeerplekken beschikbaar. Hou wel in gedachten dat de airport zelf geen shuttle of valet parkeerdiensten heeft. Hiervoor zou je bij een van de particuliere aanbieders in de buurt moeten zijn. Je auto parkeren op de airport kan natuurlijk gewoon. Daar zijn er in totaal 4 locaties voor: de parkeergarages P1, P2 & P3 en het parkeerterrein P – Nord. Parkings P1 en P2 liggen vlakbij de terminal, terwijl de andere locaties iets verderop zijn. Maar hoe kom je zonder shuttlebus bij de vertrekhal, zul je denken? Dat is geen probleem omdat alle locaties op slechts enkele meters afstand van de vertrekhal zijn, lopend gaat het dus makkelijk en snel. Parkeerterrein P – Nord is verder te gebruiken wanneer je een iets groter voertuig (hoger dan 1.95 meter) hebt.

Hoe ga je precies te werk?

Zoals we dat gewend zijn met parkeren bij andere airports, werkt Keulen ook met een online reserveringssysteem. Op de website van de airport ga je naar de pagina “Reserveer parkeerplaats” waar er word gevraagd naar je aankomst –  en vertrekdagen en tijdstippen. Het systeem gaat dan na op welk van de parkings er plekken vrij zijn en wat het je gaat kosten. Heb je je keuze gemaakt, dan betaal je online en geef je aan, op welke manier je de parking wilt binnenrijden.

Dit kan op 3 manieren: middels een creditcard of pinpas, kentekenherkenning of een QR – code die op de reserveringsbevestiging staat. De boeking word tenslotte bevestigd met een reserveringsbevestiging die naar je gemaild word.

Aangekomen op de airport rijd je naar de gekozen parking en laat je je creditcard, pinpas, QR – code of kenteken scannen. Bij herkenning krijg je toegang tot de parking en kun je opzoek naar een geschikte, vrije plaats. Om je hierbij te helpen heeft de airport parkeerverwijssystemen aangebracht, die aangeven waar er vrije plekken zijn en wat de kortste weg ernaartoe is. Na het parkeren loop je naar de vertrekhal om in te checken. Bij aankomst terug ga je naar de parking en rijd je op dezelfde manier het terrein of de garage uit. Je betaalt ook eventuele extra kosten voor wanneer je auto bijvoorbeeld langer dan gepland op de parking stond.

Daarom Keulen airport parkeren

Het eerste voordeel aan parkeren bij Keulen (Bonn) airport is dat alle parkings op korte loopafstand van de vertrekhallen zijn. Geen shuttlebus of in – en uitladen van baggage, maar gelijk door naar de vertrekhal. De parkeerverwijssystemen zijn ook erg voordelig omdat je dan gelijk ziet waar er vrije plekken zijn en hoe je daar het snelst aankomt. Een snelle search laat zien dat er ook op de website van de airport staat aangegeven op welke parkings er vrije plekken zijn en om hoeveel het gaat.

Keulen – Bonn heeft verder heel vaak voordeelpakketten op parkeren. Zo kun je bijvoorbeeld bij online reservering, een week lang voor EUR 29 parkeren op de P1 of P2.

Parkeerplaats Keulen reserveren

Ben je nu van plan te parkeren op de airport, dan zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld niet verplicht om een parkeerplek te reserveren; je kunt ook gelijk naar een van de parkings rijden en een parkeerticket trekken bij een van de automaten. Hier tegenover staat wel dat je dan de kans loopt geen vrije plek te vinden en in sommige gevallen meer te betalen dan wanneer je online zou reserveren. Reserveren kan tot 24 uur voor aankomst en annuleren 12 uur daarvoor. Ook goed om te weten is dat de parkings P1 en P2 het dichtst bij de terminal zijn. Parking P3 ligt op ongeveer 350 meter van de vertrekhal en P – Nord op 150 meter. Alle parkings hanteren een minimale parkeerduur van 24 uur. Wat betreft de maximale duur geld voor de P1 een periode van 10 dagen en voor de andere locaties een periode van 6 weken.

Parkeren op de airport hoeft dus niet duur te zijn. Het kan ook makkelijk, veilig en voordelig zoals bij Bonn airport.

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Keulen – Bonn Airport en vervolgens gebruik maken van valet parking.

Parkeren

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Keulen – Bonn Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Keulen – Bonn Airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Keulen – Bonn Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen..