parkeren maastricht airport

Parkeren bij Bremen airport vergelijken.

 

Van
Tot en met
Vergelijk de beste opties om te parkeren bij Maastricht airport. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop parkeren Maastricht Airport

Maastricht Aachen airport, meestal afgekort naar Maastricht Airport is een bekende Nederlands luchthaven en staat te boek als de vierde drukste van het land. Deze airport ligt langs de A2, op 8 km ten noorden van Maastricht. Vanuit de snelweg bereik je de airport via afrit 50 binnen enkele minuten. Van Maastricht Airport is bekend dat het voornamelijk vakantiebestemmingen in Europa aandoet. Denk maar aan plekken als Mallorca, Spanje, Italië, Griekenland, enz. Het voordelige aan Maastricht airport is, dat de meeste vliegmaatschappijen die er opereren, low – cost vluchten aanbieden. Je kunt dus nogal goedkoop op vakantie met onder andere Ryanair, Corendon en EnterAir. De luchthaven is hierdoor, vooral tijdens de vakantieperiode drukbezocht. Een groot deel van deze bezoekers komen er met de auto en moet dus ergens parkeren. Waar dat allemaal kan op de airport, vertellen we hier.

Parkeren Maastricht airport: waar & hoe?

In tegenstelling met andere luchthavens heeft Maastricht airport geen mogelijkheden om op het terrein van airport, shuttle of valet te parkeren. Daar zou je dus naar een particuliere aanbieder moeten zoeken, die in de directe omgeving parkeerlocatie heeft. Desondanks kan je makkelijk en goedkoop parkeren op de airport. Er zijn namelijk voldoende parkeerplekken, die allemaal op korte afstand (loopafstand) van de terminal liggen. Ook biedt een parkeerbedrijf de optie om te kiezen voor valet parking Maastricht airport.

Onder normale omstandigheden zijn er 2 parkeerlocaties in gebruik door de airport: parking P1 en P2. P1 vind je aan de rechterkant van de terminal en P2 aan de linkerzijde, beide op ongeveer 50 meter van de terminal. P1 is vooral bedoeld voor kort parkeerders terwijl de P2 het voordeligst is voor lang parkeren. Ben je van plan te parkeren op een van deze locaties, dan ga je eerst naar de website van Maastricht airport om een parkeerplek te reserveren. Dit is vooral aangeraden tijdens de drukke vakantieperioden, omdat de kans dan groot is dat je geen vrije parking spot vind. Het reserveren en betalen geschieden allemaal online, gevolgd door een bevestiging via mail.

Je krijgt dan ook aanwijzingen over het parkeren zelf, meestal met behulp van een parkeerticket, gebruikte credit card of QR – code. Wil je liever bij aankomst contant betalen, dan kan dat alleen bij de P2. Nadat de auto netjes geparkeerd staat, loop je de vertrekhal binnen om in te checken. Bij aankomst terug ga je via dezelfde weg naar de auto, waarna je met dezelfde creditcard of parkeerticket kunt uitrijden. Parkeren op een van deze locaties kan vanaf een uur tot maximaal 3 weken.

Voordelen van parkeren bij Maastricht airport

Het belangrijkste voordeel aan de parking spots van Maastricht airport is, dat je vlakbij de luchthaven, op een redelijk veilige locatie parkeert. Op deze manier hoef je niet opzoek te gaan naar plekken in de buurt, waarvan je niet eens zeker weet of ze veilig zijn. Overstappen op een shuttlebus met alle baggage is ook niet nodig, omdat de parkeerlocaties op loopafstand van de vertrekhal liggen. Een ander voordeel, dat alleen bedoeld is voor voor bezoekers die een vlucht boeken bij Corendon, is dat zij gratis mogen parkeren op de airport! Dit kan normaal bij de P2.

Is de P2 tijdens drukke perioden volledig bezet, dan mogen deze bezoekers gebruik maken van de extra P5 parking, welke iets verder van de airport ligt. Vanuit deze parking rijden er regelmatig gratis shuttle bussen naar de terminal toe. Let er wel op dat dit dus alleen geldig is, wanneer je met Corendon vliegt. Geef op de website van Maastricht airport je vluchtnummer door om na te gaan waar je kunt parkeren, de P2 of P5.

Voor je besluit te parkeren op een van de parkings van Maastricht airport, is het belangrijk rekening te houden met een aantal dingen. Zo word aangeraden dat je het liefst 3 uren voor vertrek al op de airport bent. Het kan vooral in de vakantie erg druk worden op de weg alsook bij de parking. Door ruim van tevoren op de airport te zijn, heb je genoeg tijd voor parkeren, inchecken en eventuele onvoorziene vertragingen, zoals een verkeersopstopping.

Heb je dus zin in een leuke vakantie naar het zonnige Griekenland of Spanje, maar ben je voor zowel je ticket als het parkeren van je auto, gebonden aan een budget? Dan vlieg je het best vanuit Maastricht airport! Moet je ver reizen naar de luchthaven? Dan kan je ook kiezen om te overnachten in een Maastricht airport hotel, dan kan je de volgende dag eenvoudig op reis.

Valet parking

Zelf  naar de juiste vertrekhal rijden bij Maastricht Airport en vervolgens gebruik maken van valet parking.

Parkeren

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Maastricht Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Maastricht Airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Maastricht Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.