bij rotterdam airport parkeren

Parkeren vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport, kortweg Rotterdam airport genoemd, is een van de beter bekende luchthavens van Nederland en ligt op ongeveer 5.6 km van Rotterdam. Het is na Schiphol en Eindhoven airport, de grootste van het land en verwerkt jaarlijks, gemiddeld 1.6 miljoen bezoekers. Grote vliegmaatschappijen zoals British Airways, Corendon, Transavia en TUI maken gebruik van Rotterdam Airport om vluchten te verzorgen naar vele grote steden zoals London en vakantiebestemmingen, voornamelijk in Europa. Gezien het groot aantal bezoekers, zijn de parkeerlocaties van Rotterdam Airport ook enorm. Welke opties er allemaal zijn, vertellen we hier.

Parkeren Rotterdam Airport: waar en hoe?

Het eerste dat opvalt aan Rotterdam Airport, is dat de luchthaven zelf geen shuttleservice heeft. De reden hiervoor is, dat bijna alle parkeerlocaties op loopafstand van de terminal liggen. Bezoekers hebben als het ware geen shuttle nodig, daar zijn de afstanden tot de terminal veel te klein voor. Alle parkings verschillen in feite alleen in afstand tot de terminal. Houd hierbij rekening dat, hoe dichterbij de terminal je bent, hoe hoger het parkeertarief. Daar staat wel tegenover dat je minder lang hoeft te lopen. De parkeerlocaties P1, P3 en P10 zijn allemaal op 3 – 7 minuten loopafstand van de terminal en worden geplaatst onder “long term parking”. Blijf je dus voor langere periode weg en vind je het geen probleem een stukje te lopen, dat zijn deze locaties qua prijs het voordeligst. Het dichtst bij de terminal is parking P2 oftewel Business Parking. Deze plek ligt op een minuut lopen van de terminal en is het best te gebruiken door zakenreizigers of wanneer je dat stukje extra parkeergemak wenst.

Daarna volgt de P6 oftewel Comfort Parking die op 2 – 3 minuten afstand van de terminal ligt.

Hoe ga je precies te werk? Zoals je dat bij de meeste luchthavens gewend bent, heeft ook Rotterdam airport een online reserveringssysteem voor parkeerplekken. Op de website van de airport geef je je vertrek – en aankomstdagen en tijden door, waarna er een lijst van parkeeropties en bijbehorende prijzen verschijnt. Afhankelijk van beschikbaarheid in die periode variëren de opties, van plekken binnen de long term parking tot plekken binnen de business parking. Nadat je je keuze hebt gemaakt, wordt de boeking afgesloten met een online betaling, bevestiging en verdere aanwijzingen voor bij de aankomst. Aangekomen bij de airport, rijd je het parkeerterrein makkelijk binnen, omdat de airport werkt met kentekenherkenning. Het kenteken van je auto word dus bij aankomst en bij het verlaten van de parking gescand.

Rotterdam Airport parkeren voordelen

Het belangrijkste voordeel aan deze parkeerlocaties is, dat je op de airport zelf parkeert. Dichterbij kan het dus niet. Dit is vooral voordelig in verband met de afstand; alle parkings liggen op maximaal 7 – 8 minuten loopafstand van de terminals. 

Wachten op een shuttle bus, overstappen met alle baggage en weer uitladen hoeft niet meer. Verder heeft de airport er rekening mee gehouden dat bezoekers niet allemaal evenveel overhebben voor parkeerkosten; je vind daarom zowel budget als business parking. De business parking wordt ook wel valet parking bij Rotterdam airport genoemd. Het systeem van kentekenherkenning is ook erg voordelig, omdat je dan geen tijd verliest aan het trekken van een ticket of afgeven van je creditcard. 

Indien je een lange reis te gaan hebt naar Rotterdam, dan zou je ook kunnen kiezen voor Park, Sleep & Fly Rotterdam airport. Op deze wijze kan je overnachten in een hotel bij Rotterdam Airport en de volgende dag eenvoudig op reis.

Rotterdam airport parkeerplaats reserveren

Ben je inmiddels zover dat je een parkeerplek gaat reserveren op Rotterdam Airport, dan brengen we enkele zaken onder je aandacht. Om te kunnen parkeren op een van de parkings bij deze airport, is reserveren niet verplicht (met uitzondering van parking P10). Echter kom je er veel goedkoper uit, omdat online reserveringen met verlaagde parkeertarieven werken. Reserveren kan tot 3 uren voor aankomst en annuleren doe je tot 24 uur voor aankomst. Vliegen vanuit een drukke luchthaven waarbij je je auto vlakbij parkeert zonder een een fortuin aan uit te geven? Dat kan dus allemaal vanuit Rotterdam The Hague Airport. 

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Rotterdam Airport  en vervolgens gebruik maken van Rotterdam Airport valet parking.

Parkeren

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Rotterdam Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Rotterdam Airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Rotterdam Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.