parkeren schiphol

Parkeren bij Bremen airport vergelijken.

 

Van
Tot en met
Vergelijk de beste opties om te parkeren bij Schiphol. Sorteer op prijs of op afstand!

Schiphol parkeren vergelijken

De beste parkeerbedrijven vinden doe je eenvoudig via de vergelijker hierboven. Shuttle parkeren is een parkeerdienst die zowel door luchthavens als particuliere parkeerbedrijven wordt aangeboden. De bedoeling van deze betaalde dienst is, dat het reizigers op de dag van vertrek makkelijker wordt gemaakt als het aankomt op parkeren. Shuttle parkeren zorgt er namelijk voor dat je je auto bij vertrek, op een aangegeven parkeerlocatie in de buurt van de airport achterlaat, waarna je met een shuttle bus naar de airport wordt gebracht. In de meeste gevallen brengen deze bussen je bij aankomst terug, ook weer naar je auto. Via bovenstaande vergelijker kan je alle shuttle parking opties rondom Schiphol eenvoudig vergelijken op prijs en andere criteria.

Hoe werkt Shuttle parkeren bij Schiphol?

Op Schiphol staat de shuttle parkeerdienst bekend als P3 Lang Parkeren. Deze parkeerdienst wordt meestal aanbevolen aan reizigers die voor drie dagen en langer zullen wegblijven. Het parkeerterrein bevind zich te Holiday Avenue, 1118 ZG en beschikt over onoverdekte alsook overdekte parkeerplaatsen.

Hoe ga je precies te werk? Schiphol stelt haar bezoekers in de gelegenheid om vooraf, online een parkeerplek te reserveren bij de P3. Dit kan vrij makkelijk via hun website. Daar geef je aan wanneer en om hoe laat je aankomt en vertrekt. Aan de hand hiervan wordt nagegaan of er plekken beschikbaar zijn, of het gaat om een plek op het onoverdekt terrein of in de garage en wat elk van de opties je zal kosten. Als het tarief je bevalt, kies je voor een van de opties en klik je op de knop voor “Reserveer”. Dit brengt je naar een webpagina waar alle informatie nog eens op een rij wordt gezet, er persoonlijke gegevens worden opgevraagd om tenslotte online af te rekenen. Bij het succesvol plaatsen van een reservering, wordt de bevestiging daarvan via mail naar je opgestuurd.

Op de dag dat je vertrekt, rijd je de auto naar de parkeerlocatie aan Holiday Avenue die overigens makkelijk te bereiken is via de A4. Je kunt daar je gps voor instellen of gewoon de borden langs de weg volgen. Daar aangekomen, laad je als eerst je baggage uit; Schiphol heeft gezorgd voor speciale in – en uitlaadpunten bij de entrée, zodat je niet met zware koffers over het terrein hoeft te lopen. Vervolgens rijd je de auto het parkeerterrein of de garage binnen. Om toegang te krijgen, stelt men 2 opties beschikbaar: kentekenherkenning of creditcard herkenning. Je keuze uit een van deze opties geef je reeds bij reservering aan.

Nadat de koffers uitgeladen zijn en je auto netjes geparkeerd staat, stap je in een van de snel (shuttle) bussen die je gratis en binnen 5 minuten bij de terminal afzet. Deze bussen rijden de hele dag door, er vertrekt om de 10 minuten een bus, zodat je op elk tijdstip verzekerd bent van vervoer naar de airport. Hetzelfde doe je ook weer bij aankomst terug; inladen van baggage gebeurt bij een van de speciale punten, waarna de shuttle je terugrijdt naar de parkeerlocatie.

Parkeren bij Schiphol reserveren?

Het makkelijke aan shuttle parkeren bij Schiphol is, dat je niet perse vooraf hoeft te reserveren; vanwege de enorme parkeerlocatie is er bijna altijd een vrije parkeerplek te vinden. Daartegenover staat wel dat parkeren zonder te reserveren je wat extra zal kosten. Zo hanteert het onoverdekt parkeerterrein een inrijtarief van € 65, terwijl de garage € 75 in rekening brengt, wanneer je zonder reservering parkeert. Deze tarieven gelden voor een parkeerperiode van 1 tot 3 dagen. Na 3 dagen betaal je naast het standaardtarief nog eens € 7,50 extra per dag. Reserveren is dus voordeliger, maar voor het geval je onverwacht weg moet, is er altijd een plekje te vinden bij de P3 Lang Parkeren.

Heb je wel gereserveerd en moet je dit om een of andere reden wijzigen of annuleren? Dat kan dus ook. Wijzingen is kosteloos, mits je dat tot 24 uur van tevoren doet. Annuleer je je reservering tot 24 uur van tevoren, dan kost dit je slechts €5.

Voordelen van parkeren in Schiphol

Uit het bovenstaande heb je waarschijnlijk al kunnen merken dat er heel wat voordelen zijn aan shuttle parkeren op Schiphol. Voor het gemak zetten we ze allemaal op een rijtje. Het eerste voordeel aan deze parkeerdienst is, dat je vlakbij Schiphol kunt parkeren, niet naar een parkeerplek hoeft te zoeken in de drukte en binnen korte tijd bij de terminal bent. Dit bespaart de toch al vermoeide reiziger extra tijd en moeite. Daarnaast is er 24 uur per dag camerabewaking aanwezig op het parkeerterrein, je auto is dus enigszins veilig wanneer je op reis bent. Ook heeft Schiphol gezorgd voor elektrische laadpunten op de parkeerlocaties en zijn er speciale plekken gereserveerd voor minder valide parkeerders. Overigen zijn ook de shuttle bussen aangepast aan de behoeften van minder valide bezoekers. Een extra tip als je wilt kiezen voor het meest gemak is om te kiezen voor Park, Sleep and Fly Schiphol. Op die manier kan je overnachten in een hotel in de buurt van Schiphol en is je reis een stuk korter naar Schiphol de volgende dag.

Sneller parkeren bij Schiphol

Reis je vanaf luchthaven Schiphol en wil je daar zo onvermoeid mogelijk aan beginnen, zonder je druk te maken over een veilige en betaalbare parkeerplek voor de auto? Parkeer je ook het liefst in de buurt van Schiphol? Dan is shuttle parkeren Schiphol de juiste parkeerservice voor jouw! Indien je wilt gaan voor een nog gemakkelijkere manier van parkeren, dan kan je kiezen voor Valet parking bij Schiphol.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.