Parkeren Weeze airport

Parkeren bij Weeze airport vergelijken

Vergelijk de beste parkeerbedrijven bij Weeze airport. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop parkeren Weeze Airport

Weeze airport is een van de kleine, internationale luchthavens van Duitsland en werd in 2003 officieel in gebruik genomen. Van Weeze airport is bekend dat er meerendeels low – cost vliegmaatschappijen van daaruit opereren, waarbij Ryanair de meeste vluchten uitvoert. Bestemmingen liggen dan vooral in Europa. Het opmerkelijke is, dat er nogal wat Nederlanders gebruik maken van deze luchthaven. Dit heeft in de eerste plaats te maken met de vele budgetvluchten die er te verkrijgen zijn. Wat het ook aantrekkelijk maakt, is de afstand. Weeze airport blijkt namelijk niet al te ver van Nederland te liggen; vanuit Nijmegen is dat op 33 km ten zuidoosten en vanuit Venlo 26 km naar het noorden. Het is daarom vooral tijdens de vakantieperiode erg druk op de airport. Heel wat vakantiegangers besluiten hun auto te parkeren op de luchthaven en daarvoor zijn er een aantal opties.

Parkeren Weeze Airport: waar en hoe?

In tegenstelling met de ietwat grotere luchthavens, heeft Weeze airport geen eigen shuttle of valet parkeerdiensten beschikbaar. Voor kleinere airports zoals Weeze zijn deze parkeerproducten waarschijnlijk niet al te rendabel, vooral omdat de meeste parkeerplekken op loopafstand van de terminal zijn. Shuttlevervoer is dus eigenlijk niet nodig. Waar kun je allemaal parkeren op de airport? Er zijn in totaal 3 parkeerlocaties die goed zijn voor ongeveer 7000 parkeerplekken. We onderscheiden parking P1 oftewel terminal parking, parking P2 oftewel comfort parking en parking P3 oftewel budget parking.

Terminal parking ligt het dichtst bij de terminal (ongeveer 50 meter) en bezorgt je het maximale parkeergemak, je loopt binnen 1 – 2 minuten naar de terminal. Deze parking is ideaal voor wanneer je kort (een weekend) wegblijft. Comfort parking ligt weer iets verderop (ongeveer 300 meter) en is een aanrader voor vakantiegangers, lopend ben je binnen 5 minuten bij de terminal. Budget parking ligt het verst van allemaal en is, zoals de naam het zegt, bedoeld voor prijsbewuste reizigers. Lang parkeren is hier het voordeligst, maar je loopt dan wel ongeveer 600 meter (10 minuten) naar de terminal.

Hoe ga je precies te werk?

Ben je van plan voor korte of lange tijd op een van deze locaties te parkeren, dan kun je het best een plek online reserveren.

Dit kan op de website van Weeze airport. Betalen doe je ook online, middels een creditcard of pinpas, waarna de boeking via mail word bevestigd. Bij aankomst op de airport betaal je bij de toegangsportalen een entry fee van EUR 2. Dit kan contant bij een van de betaalautomaten en geldt voor alle autobestuurders die naar de terminal of een van de parkeerlocaties gaan. Hierna rijd je naar de ingang van de parking die bij reservering gekozen is. Het kentekennummer van je auto word geregistreerd waarna je een parkeerticket krijgt. Bewaar deze goed. Je wordt dan toegelaten tot de parking om een vrije plek te zoeken. Terug van je reis, rijd je met dezelfde parkeerticket de parking weer uit. Stond je langer geparkeerd, dan betaal het extra bedrag gelijk bij de uitgang.

Weeze airport parkeren voordelen

Parkeren op Weeze Airport heeft een aantal voordelen. Zo vind je voor elk budget een parkeerplaats. Deze parkings zijn ook allemaal op loopafstand, zodat je niet afhankelijk bent van een shuttle service. De prijzen van de parkings vallen ook erg mee, je vliegt en parkeert dus heel voordelig.

Hebben we je inmiddels zover dat je denkt te gaan vliegen vanuit en parkeren op Weeze Airport, dan zijn er enkele dingen waar je aandacht aan moet besteden.

Parkeerplaats Weeze airport reserveren

De eerste is dat reserveren van een parkeerplaats niet verplicht is op de airport. In deze gevallen rijd je gewoon naar de parking en betaal je contant met een pinpas of creditcard bij een van de betaalautomaten. Echter raden we het wel aan om te reserveren, zodat je ten eerste verzekerd bent van een vrije plek. Dit is vooral tijdens de drukke vakantieperiode van belang. Als je reserveert hoef je ook geen tussenstop te maken om te betalen, dan bespaart tijd en moeite. Op Weeze Airport kun je ook voor een korte periode van maximaal een uur parkeren. Dit gebeurd bijvoorbeeld wanneer je iemand komt ophalen of afzetten. Parkeren kan dan op de P1, P2 of P3 en is tot een uur gratis. Je betaalt wel de standaard entry fee van EUR 2. Opmerkelijk is dat Weeze airport behalve vlakbij Nederland te zijn, ook erg goed bereikbaar is vanuit Nederland middels busverbindingen. Soms kan de rit naar Weeze airport toch ver zijn, afhankelijk van waar je woont in Nederland. Daarom kiezen regelmatig mensen voor Park, Sleep & Fly Weeze airport. Met deze optie overnacht je in Weeze en kan je de auto in het hotel bij Weeze airport laten staan. Welke jou vervolgens naar de airport brengt. 

Low – cost vliegen vanuit Duitsland, waarbij je je auto op de airport achterlaat tegen een voordelig tarief? Dat kan dus echt bij Weeze airport.

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal bij Weeze Airport rijden en vervolgens gebruik maken van valet parking.

Parkeren

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Weeze Airport. Parkeer de auto veilig & voordelig op een van de parkeerlocaties van Weeze airport.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Weeze Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.