parkeren zaventem airport

Shuttle Parkeren bij Zaventem airport vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop Shuttle Parkeren Brussels Airport

Brussels Airport, ook wel bekend als Brussels Nationaal of Zaventem airport (niet te verwarren met Brussels Charleroi airport!) is een Belgische luchthaven die op ongeveer 12 km van Brussel ligt. Met iets meer dan 24 miljoen bezoekers in het jaar 2017, is Brussels Airport de grootste luchthaven van België. Een groot aantal vliegmaatschappijen verzorgen vluchten vanuit deze airport, waarbij er zowel reguliere als chartervluchten worden uitgevoerd. Bekende namen zijn onder andere Corendon, KLM, British Airways, TUI, Brussels Airlines, enz. Gezamelijk vliegen ze naar heel wat bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Om ervoor te zorgen dat al deze bezoekers aan een parkeerplek komen, worden er een aantal parkeerdiensten verleend door de airport. 

Hoe werkt shuttle parkeren Brussels Airport?

Parkeerdiensten op Brussels Airport zijn officieel in handen van parkeeruitbater Interparking. Shuttle parkeren kennen we allemaal als een parkeerproduct waarbij je op enige afstand van de luchthaven parkeert en van daaruit met gratis shuttlevervoer naar de airport wordt gebracht. Op deze manier hoef je niet in de drukte van de airport te parkeren maar ben je wel in de directe omgeving en wordt er zelfs voor vervoer naar de luchthaven gezorgd.

Wil je shuttle parkeren op Brussels airport, dan zijn er 4 mogelijke locaties: Discount Parking 1 & 2, Car Hotel en parking P4. Dicount Parking 1 & 2 en Car Hotel staan bekend als budget parkeerplekken, omdat deze locaties het goedkoopst geprijsd zijn. Het zijn onoverdekte parkeerplekken die wat verder van de airport liggen. Er rijden daarom gratis shuttlebussen die je de hele dag door, om de 15 minuten vind. Deze locaties zijn vooral ideaal wanneer je voor lange periode voordelig wilt parkeren. Naast deze opties kan je kiezen voor Park, Sleep & Fly Zaventem airport waarbij je overnacht in een Zaventem airport hotel.

De vierde locatie die niet valt onder budget parkeren, maar wel onder shuttle parking is de P4. Parking P4 is een onoverdekt parkeerterrein die op 10 minuten loopafstand van de terminal ligt. Het is ideaal voor wanneer je voor langere periode dichtbij de airport wilt parkeren. Ondanks de korte afstand rijden er ook vanuit de P4 shuttlebussen, die je binnen 3 minuten afzetten bij de terminal. Parkeertarieven zijn in vergelijking met de budget locaties wel wat meer. Een duurdere manier van parkeren is om te kiezen voor valet parking Brussel airport.

Hoe werkt Parkeren bij Brussel airport?

Om gebruik te kunnen maken van shuttle parking op Brussels Airport, is het nodig vooraf een plek te reserveren. Dit is verplicht. Reserveren kan online op de website van de airport, waar je aangeeft op welke dag en om hoe laat je de parking in – en uitrijdt. Je krijgt dan een overzicht van de beschikbare parkings met bijbehorende prijzen waar je een keuze uit maakt. Betaling geschiedt ook online, waarna je een reserveringsbevestiging (via mail) opgestuurd krijgt. Op deze bevestiging staat er een QR – code die je nodig hebt bij het parkeren.

Aangekomen op de airport, rijd je naar gekozen parking (er staan aanwijzingen langs de weg om je daarbij te helpen) en laat je je QR – code scannen. Je krijgt dan een ticket vanuit een van de ticketautomaten. Rijd de parking binnen en parkeer op een geschikte, vrije plek. Maak ergens een notitie van de plek waar je je auto achterlaat, zodat het bij aankomst terug makkelijker te vinden is. Stap op 1 van de shuttlebussen die je binnen 3 – 10 minuten bij de terminal afzet. Met de shuttlebus kom je weer terug naar de parking, wanneer je terug bent van je reis. Bij de uitgang laat je de parkeerticket valideren door een van de ticket automaten. De slagboom zwaait dan open en je kunt weer op weg naar huis.

Voordelen Brussel airport parkeren

Shuttle parking op Brussels airport heeft als eerste voordeel dat je voor langere tijd, goedkoop kan parkeren in de buurt van de luchthaven. Zoeken naar een geschikte plek, waarvan je niet zeker weet of het veilig is, hoeft dus niet meer. Er zijn ook gratis shuttlebussen beschikbaar zodat je op tijd aankomt bij de terminal. Een ander voordeel is de mogelijkheid om online een plek te reserveren en ervoor te betalen, zodat je alleen nog de parking in – en uitrijdt. Verder is er altijd personeel aanwezig op de verschillende parkings, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Heb je hulp nodig, dan is er dus altijd iemand tot wie je je kan richten. Ook een pluspunt is dat er op alle parkings trolleys aanwezig zijn, zodat je niet met zware koffers hoeft te lopen.

Brussels airport laat je tevens vrij om een reservering te wijzingen of annuleren. Wijzigingen moeten 48 uur voor aankomst worden doorgegeven. Om te kunnen annuleren, moet je deze optie reeds bij het reserveren aanvinken. Je betaalt daar EUR 9 extra voor. Een annulering geef je 12 uur voor aankomst aan, waarna je je geld terugkrijgt.

Voordelig bij Brussel airport parkeren

Wil je dus voordelig, veilig en dichtbij de drukke Brussels Airport parkeren, zonder eerst naar een plek te zoeken? Maak dan gebruik van shuttle parkeren op Brussels airport.

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Brussels Airport en vervolgens gebruik maken van Brussels Airport valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Brussels Airport. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Brussels Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.