Wanneer je autoschade hebt na valet parking wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Niet alle verzekeraars dekken de schade na valet parking. Het is dus verstandig om dit eerste na te kijken bij je eigen verzekering. Wanneer dit niet het geval is dan is autoverzekeringen vergelijken de eerste stap die je zult moeten nemen. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een valet parking bedrijf vergoed namelijk niet altijd de schade. Wanneer je erachter komt dat je autoschade hebt zul je de volgende stappen moeten ondernemen.

Wat te doen bij schade

Een professioneel valet parking bedrijf zal altijd van te voren de auto checken op schade en dit noteren. Als je terug komt bij je auto kun je checken of er schade is. Als dit het geval is zullen zij dit vergoeden. Helaas werkt dit niet zo bij alle bedrijven. Wanneer je schade hebt zul je direct foto’s moeten maken. Vervolgens moet je de gegevens noteren van de chauffeur en het bedrijf. Het is belangrijk om snel te handelen en hier geen tijd over heen te laten gaan. Binnen een dag moet je de verzekeringsmaatschappij waar je verzekerd bent op de hoogte stellen van de schade. Zo weten zij zeker dat de schade komt door een chauffeur van het bedrijf. Nadat deze schade is vastgesteld zal er gekeken worden naar wie er verantwoordelijk is en moet opdraaien voor de kosten.

Aansprakelijkheid

De schade aan je auto kan verschillende oorzaken hebben. Het is natuurlijk mogelijk dat de chauffeur verantwoordelijk is voor de schade maar het kan ook zijn dat er iemand anders tegen je auto aan is gereden. Wanneer het een professioneel bedrijf is zullen zij hoe dan ook verzekerd zijn voor de schade. Toch proberen veel bedrijven hieronder uit te komen. Vandaar dat het belangrijk is om een goede verzekering te hebben zodat je in ieder geval zeker weet dat je zelf niet voor de kosten op hoeft te draaien. In het ergste geval zul je de schade wel moeten claimen bij je eigen verzekering. Hierdoor zul je meer premie moeten gaan betalen, het aantal schadevrije jaren zal namelijk afnemen. Het kan ook zijn dat je een eigen risico moet betalen. Zorg er dus voor dat je precies weet wat de voorwaarden zijn bij je huidige verzekeraar zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Indien de voorwaarden niet gunstig zijn is het slim om over te stappen of niet te kiezen voor valet parking.