Taxi Eindhoven Airport

Eindhoven Airport maakt de laatste jaren een enorme groei door en wordt gezien als de grootste regionale luchthaven van Nederland. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd, dat men is gaan werken aan de vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven. Bekend bij een ieder zijn de verschillende taxibedrijven, die ook bij Eindhoven airport beschikbaar zijn. In dit artikel vertellen we wat meer over de verschillende opties op de airport, als het gaat om een taxi.

Taxi Eindhoven Airport: wat zijn de mogelijkheden?

Vertrek je binnenkort vanuit Eindhoven Airport of kom je juist terug en ben je opzoek naar een taxi? Dan zijn er in feite 2 mogelijkheden: vooraf een taxi reserveren, die je dan thuis ophaalt of opwacht bij de airport OF bij aankomst naar de taxistrook om daar een taxi te nemen.

Wanneer je naar de airport moet, dan is het eigenlijk het beste om, met het oog op de kosten, een taxibedrijf in de buurt op te bellen. Ook in Eindhoven zijn er heel wat taxibedrijven, die speciale ritten naar de airport verzorgen. Het is wel belangrijk dat je reeds ervaring hebt met het bedrijf en dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Eindhoven Airport adviseert om bij voorkeur een TX- gecertificeerd taxibedrijf te contacten, aangezien deze bedrijven garant staan voor kwalitatief, veilig en comfortabel vervoer.

Moet je vanuit de airport huiswaarts of elders, dan kun je het best naar de taxistrook, die naast de terminal staat. Hier staan alle taxi’s, die een vergunning hebben en dus geregistreerd staan bij de airport. Bedrijven die daar taxidiensten verlenen zijn Taxibedrijf Cibatax, Connexxion Taxi Services en Jansen Taxi. Om niet te lang te hoeven wachten op een taxi, kun je vooraf reserveren door naar een van deze bedrijven te bellen. Zodoende weet je zeker, dat er een taxi op je staat te wachten. De taxi brengt je vervolgens binnen 15 – 20 minuten naar het centrum van Eindhoven.

De airport waarschuwt haar bezoekers verder om op te passen voor taxi ronselaars, die ook daar actief zijn. Deze illegale taxi’s, die niet geregistreerd staan, hebben in de meeste gevallen geen TX – keurmerk en vragen vaak teveel voor een taxirit.

Wat kost een taxirit?

Het is moeilijk om hier met een gemiddeld tarief antwoord op te geven, omdat het allemaal afhankelijk is van de afstand die afgelegd moet worden. Om te voorkomen dat je op de dag zelf, voor verrassingen komt te staan, is het aangeraden om vooraf naar de tarieven te informeren bij het bedrijf.

Wat je ook kunt doen om tot een voordelige deal te komen, is het vergelijken van de prijzen van verschillende bedrijven. Er zijn heel wat websites online, die deze vergelijkingstools aanbieden. In de meeste gevallen wordt er gevraagd naar het adres waar je opgehaald en afgezet moet worden. Vervolgens krijg je een overzicht van de prijs, die de aangesloten taxibedrijven voor zo een rit vragen. Je kunt dan zelf bepalen wat voordeliger is.

Tot slot

Naar Eindhoven Airport of kom je juist terug? Dan is vervoer een van de eerste zaken waaraan gedacht moet worden. Je kunt natuurlijk met eigen vervoer, de shuttle of bus, maar het kan ook makkelijker met een taxi. Het zal je waarschijnlijk wat meer kosten, maar je krijgt in ruil daarvoor heel wat comfort en privacy. Kies je voor een taxi? Ga dan naar de taxistrook, waar er allemaal geregistreerde taxi’s gereed staan.

Rate this post