Bij Brussels Charleroi valet parkeren

Valet Parkeren vergelijken

Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Brussels Charleroi en vervolgens gebruik maken van Brussels Charleroi valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Brussels Charleroi. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Brussels Charleroi Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.

Goedkoop valet parkeren Brussels Charleroi

Brussels Charleroi is de tweede grootste luchthaven van België en ligt op ongeveer 46 kilometers van Brussel. Deze airport staat erom bekend een heleboel low – cost vluchten aan te bieden en krijgt om deze reden, jaarlijks miljoenen bezoekers over de vloer. Om al deze bezoekers te accomoderen zijn er verschillende parkeerdiensten beschikbaar. Een van deze diensten, die veel weg heeft van valet parkeren, is Parking P1.

P1 Parking Brussels Charleroi: hoe werkt dat?

Alhoewel deze airport geen echte valet parking aanbiedt, komt de P1 Parking van Brussels Charleloi daar het dichtst bij in de buurt. Er wordt een onderscheidt gemaakt in P1 Parking en P1 Lock Park.

P1 Parking vind je in de directe omgeving van de terminal van Brussels Charleloi en beschikt over parkeerplaatsen op drie niveau’s of verdiepingen. Doordat deze parkeerlocatie vlakbij de terminal ligt, kun je na het parkeren van je auto, binnen 5 minuten in de vertrekhal staan. Hiervoor is er een lift beschikbaar, die op enkele meters van de uitgang van de parking staat. P1 Lock Park kun je zien als de meest luxe parkeerservice van Brussels Charleloi. Deze premium parking biedt reizigers de mogelijkheid in een overdekte, afgesloten en beveiligde zone binnen de P1 Parking te parkeren. Hierna word je met de lift gelijk naar de vertrekhal van de terminal gebracht, waar je kunt inchecken. Op deze manier zijn bezoekers gegarandeerd van directe toegang tot de terminal en een veilige parkeerplek voor hun auto. Dit vertoont overeenkomsten met de normale valet parking; het enige verschil is, dat je je auto hier zelf naar de parkeerlocatie rijdt.

Reserveren

P1 Parking is een overdekte parkeerlocatie. Om hier te kunnen parkeren, is reserveren niet verplicht maar wel aangeraden. P1 Parking is namelijk veel in gebruik. Wil je er dus zeker van zijn dat er plek beschikbaar is EN een goedkoper tarief betalen, dan kun je het best online reserveren. Reserveren doe je via de website van Brussels Charleloi, waarbij wordt gevraagd naar gewenste parkeerlocatie (P1 of Lock Park) alsook de periode (in dag & tijdstip) waarbinnen je over een parkeerplek wilt beschikken

Aan de hand van deze informatie en beschikbaarheid, krijg je verschillende parkeerformules/pakketten aangeboden (hierover later meer). Is het aanbod naar wens, dan kun je hem valideren. Tevens wordt gevraagd of je de mogelijkheid voor een eventuele annulering erbij wilt nemen. Hiervoor worden er extra kosten in rekening gebracht, maar daartegenover staat dat je bij annulering van een reservering, je geld terugkrijgt. Om de reservering te voltooien zul je eerst een account moeten maken, waarna de standaardprocedures als het opvragen van persoonsgegevens en online betaling, volgen, Tenslotte krijg je een QR code die nodig is om de parkeerlocatie binnen te rijden.

Op de dag van je vlucht rijd je naar P1 Parking. Bij de slagboom van deze locatie zal gevraagd worden naar de QR code die je bij reservering ontvangen hebt. Hou deze voor, zodat hij gescand kan worden. Je ontvangt dan een parkeerticket horende bij je bestelling en krijgt toegang tot de parking. Bewaar de ticket goed, aangezien je het weer nodig zult hebben om de parking uit te rijden. Parkeer je auto tenslotte op een gewenste plek en loop door naar de lift.

Om bij aankomst terug, de parking te kunnen verlaten, voer je je parkeerticket in, in een van de automaten. Eventuele extra kosten voor wanneer je bijvoorbeeld later dan gepland terugbent, kun je ook gelijk betalen.

Parkeerformules (tarieven)

Bij het online reserveren van een parkeerplek, wordt voor je nagegaan wat de beste parkeerformule is, op basis van parkeerduur en periode waarin je gebruik maakt van deze dienst. In feite komt dit neer op parkeertarieven voor korte duur (24 uur of een weekend) en voor een langere periode (drie dagen, een week en vier weken). Voor elk van deze perioden wordt er een vast tarief gehanteerd. Blijf je onverwacht langer weg, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

De kleine letters

Hoe lang van tevoren kun je reserveren? En bestaat de optie van wijziging? Reserveren van een plek op de P3 parking kan vanaf een jaar tot 2 uurtjes voor aankomst. Het lastige is dat je na het plaatsen van je reservering, geen wijzingen meer kunt aanbrengen. Wel is er de optie om te annuleren. Heb je bij het plaatsen van je reservering deze optie meegenomen, dan kun je tot 24 uur voor geplande aankomst annuleren; het parkeertarief waaraan je reeds voldaan hebt wordt over een periode van 30 dagen volledig terugbetaald. Is de optie niet meegenomen tijdens het reserveren? Geen nood, je kan alsnog tot 72 uur voor geplande aankomst annuleren. Hierbij krijg je dan 50% van het betaalde bedrag terug.

Voordelen

Het eerste voordeel aan P1 Parking is, dat je op korte afstand van de terminal parkeert, waardoor je heel snel in de vertrekhal arriveert. Daar helpt de lift ook bij, zodat je niet met baggage hoeft te sjouwen. Verder is de Lock Park de meest veilige plek om je auto te laten staan. Ook beschikken deze parkeerlocaties over enkele extra voorzieningen zoals een batterijoplader, een schoenpoetsmachine en een hartdefibrillator.

Tot slot

Ook al heeft Brussels Chareleroi airport dus geen valet service, maar de P1 Parking en P1 Lock Park komen daar heel dicht bij in de buurt. Directe toegang tot de terminal, overdekt en beveiligd parkeren en extra voorzieningen; je krijgt het allemaal bij de P1.

Kies Je Vliegveld

Dit zijn de favoriete keuzes voor Schiphol parking uitgekozen door het team van Goedkoopparkerenschiphol.eu

Parkeren Eindhoven Station
Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder
Logo uitgelichte aanbieder