valet parking zaventem airport

Valet Parkeren bij Zaventem airport vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk voor Valet parking, shuttle parking & Park, sleep & Fly. Sorteer op prijs of op afstand!

Goedkoop valet parkeren Brussels Airport

Brussels Airport, ook wel bekend als Brussels Nationaal of Zaventem airport (niet te verwarren met Brussels Charleroi airport!) is een Belgische luchthaven die op ongeveer 12 km van Brussel ligt. Met iets meer dan 24 miljoen bezoekers in het jaar 2017, is Brussels Airport de grootste luchthaven van België. Een groot aantal vliegmaatschappijen verzorgen vluchten vanuit deze airport, waarbij er zowel reguliere als chartervluchten worden uitgevoerd. Bekende namen zijn onder andere Corendon, KLM, British Airways, TUI, Brussels Airlines, enz. Gezamelijk worden er heel wat bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa aangedaan. Om ervoor te zorgen dat al deze bezoekers aan een gewenste parkeerplek komen, worden er een aantal parkeerdiensten verleend door de airport. Een daarvan is valet parkeren.

Hoe werkt valet parkeren bij Zaventem Airport?

Parkeerdiensten op Brussels Airport zijn officieel in handen van parkeeruitbater Interparking. Valet parkeren is bij velen bekend als een nogal luxe parkeerdienst, die ervoor zorgt dat je zelf niet opzoek hoeft te gaan naar een parkeerplek. Je rijd in de meeste gevallen tot naar de vertrekhal, terminal of andere, afgesproken plek, die meestal vlakbij de incheck balie is. Een medewerker staat op de plek gereed om de auto van je over te nemen, waarna je naar de vertrekhal kunt. De auto wordt naar een locatie van de airport gereden, waar het geparkeerd blijft. Terug van je reis, wordt de auto weer op dezelfde plek voorgereden en ben je binnen no time op weg naar huis.

Op Brussels Airport is valet parkeren onderdeel van parkeerproduct VIP Parking; de meest exclusieve parking service van deze airport. Met VIP parking parkeer je je auto namelijk op een veilige plek met camerabewaking en kun je kiezen uit een aantal (betaalde) extra diensten zoals valet service, wassen en repareren van de auto.

Verder is de auto gedurende het parkeren verzekerd tegen schade en diefstal. De parkeerlocatie voor VIP parking vind je bij de P1, op steenworp afstand van de vertrekhallen. Vanuit deze parking loop je dus heel snel de vertrekhal binnen om in te checken.

Hoe ga je precies te werk?

Voor een plek in de VIP parking, reserveer je eerst online, op de website van de airport. Bij het reserveren geef je aan op welke manier je de parking wilt inrijden: kentekenherkenning of creditcard/pinpas. Betalen geschiedt dan wanneer je de parking uitrijdt. Aangekomen op de airport, rijd je naar de P1 en zoek je de locatie voor VIP parking op.

Heb je gekozen voor kentekenherkenning, dan word het kenteken van je auto bij de ingang gescand. Je krijgt dan een parkeerticket uit een van ticketautomaten. Heb je gekozen voor creditcard of pinpas, dan wordt deze ook gescand en bij herkenning, krijg je toegang tot de parking. Volg dan de gele pijltjes naar de drop – off zone voor valet parkeerders. Parkeer de auto en geef de sleutels af bij de receptie.

Een werknemer rijdt de auto dan naar een beveiligde locatie, in de buurt van de airport.

Bij aankomst terug, loop je weer naar dezelfde drop – off zone. Heb je bij het binnenrijden gebruik gemaakt van een creditcard, dan stop je deze weer in de scanner, waarbij het te betalen bedrag automatisch van je rekening wordt afgetrokken. Bij kentekenherkenning geef je je parkeerticket eerst af bij de receptie zodat afgerekend kan worden. Je rijdt dan de parking weer uit.

Voordelen valet Zaventem airport parkeren

VIP parking op Brussels Airport heeft tal van voordelen. In de eerste plaats parkeer je het dichtst bij de airport en ben je dus binnen 1 – 2 minuten in de vertrekhal. De mogelijkheden voor valet service, carwash en reparatie maken dat je maximaal gemak ervaart bij het gebruiken van dit parkeerproduct. Je auto zelf parkeren is niet nodig, daar zorgt de airport voor. Ook over de veiligheid hoef je niet in te zitten, de parking is 24 uur per dag bemand en beschikt over camerabewaking.

Om dus het ultieme gemak te ervaren bij parkeren op Brussels airport, maak je het best gebruik van hun VIP Parking.

Valet parking

Zelf naar de juiste vertrekhal rijden bij Brussels Airport en vervolgens gebruik maken van Brussels Airport valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Brussels Airport. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Brussels Airport Park, Sleep & Fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.