valet parkeren schiphol

Valet parkeren bij Schiphol vergelijken

 

Van
Tot en met
Vergelijk alle Valet Parking aanbieders rondom Schiphol. Sorteer op prijs of op afstand!

Valet parkeren Schiphol vergelijken

Valet parkeren is een bekende parkeerservice die al geruime tijd door verschillende particulieren en luchtvaartbedrijven wordt aangeboden. Schiphol is daar één van. De bedoeling van deze parkeerdienst is, dat reizigers zich niet langer druk hoeven te maken over het vinden van een geschikte parkeerplek, daar zorgt de luchthaven voor. Op deze manier bespaar je jezelf heel wat kostbare tijd, begin je onvermoeid aan de reis en kun je bij aankomst terug, gelijk weer vertrekken. Hoe dat precies werkt op Schiphol, vertellen we hier.

Hoe werkt Valet parkeren Schiphol?

Valet parkeren staat op Schiphol bekend als P6 Valet Parking en is volgens Schiphol een aanrader voor wanneer je drie dagen en langer wegblijft. De parkeerlocatie voor valet parkeerders is onoverdekt en bevind zich aan de Transportstraat, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer, vlak tegenover de terminal.

Hoe ga je precies te werk? Om gebruik te kunnen maken van de P6 valet parkeren, zul je eerst online moeten reserveren. Dit doe je online, via de website van Schiphol. Er word je eerst gevraagd op welke dag en om hoe laat je aankomt. Hetzelfde geldt voor vertrek vanaf de luchthaven. Aan de hand daarvan wordt het parkeertarief voor je berekend. Bij tevredenheid geef je de opdracht voor reservering. Schiphol zal vervolgens alle informatie nog eens op een rij zetten, persoonsgegevens opvragen en je leiden naar een online betaalomgeving. De reservering wordt tenslotte bevestigd door binnen 24 uur, een mail naar je op te sturen. In de mail krijg je tevens extra route – informatie.

Aangekomen op Schiphol, parkeer je je auto bij een van de P6 balies en geef je de autosleutels af aan een van de luchthaven medewerkers. De P6 is makkelijk te bereiken; stel daarvoor je gps in of volg gewoon de borden langs de weg. Vanuit de balie loop je dan binnen 2 minuten de vertrekhallen binnen. Je auto wordt tegelijkertijd naar de parkeerlocatie op Schiphol gereden. Bij aankomst terug, staat je auto gereed en hoef je alleen nog de sleutels op te halen bij de balie.

Naast dat Schiphol het aanbied, zijn er ook tientallen andere parkeerbedrijven welke Valet Parking aanbieden. Voor aantrekkelijkere prijzen dan de luchthaven zelf, omdat zij hiermee concurreren. Daarom bieden wij met bovenstaande vergelijker de mogelijkheid aan te sorteren op verschillende criteria waarna je kan zien wat de goedkoopste Valet Parking optie bij Schiphol airport is. Ook kan je eventueel kijken naar andere parkeeropties bij Schiphol. Of kan je zelf kijken naar de beste Park Sleep and fly mogelijkheden bij Schiphol.

Voordelen Valet parkeren Schiphol

Aan de hand van de beschrijving, is het al duidelijk dat valet parkeren erg voordelig is, vooral wanneer je gaat voor het ultieme parkeergemak. Dit is ook het eerste voordeel: valet parkeren staat voor maximaal parkeercomfort; sleutels afgeven en binnen no – time vertrekken, terwijl het parkeren wordt overgelaten aan luchthaven medewerkers. Makkelijker krijg je het niet! Daarnaast is de P6 parkeerlocatie 24 uur per dag onder camerabewaking, je auto staat dus veilig geparkeerd. Er wordt tevens op toegezien dat er niet meer dan 12 kilometers gereden is met de auto in de periode dat je op reis bent; medewerkers houden bij het rijden naar de parkeerlocatie de route bij via gps. Verder beschikt de parkeerlocatie over elektrische oplaadpunten en kun je bij het reserveren aangeven middels kentekenherkenning, de locatie binnen te rijden, Zo hoef je geen tussenstop te maken voor het laten scannen van je creditcard. Een laatste, zeer voordelige voorziening bij de P6 valet parkeren, is de unieke videostraat.

Wanneer je de P6 binnenrijdt, wordt je auto van alle kanten gefotografeerd in de videostraat. Hiermee wordt vastgelegd in welke staat de auto wordt afgegeven; bij eventuele beschadiging is dan makkelijk na te gaan of dat op de parkeerplek is gebeurd.

Het gemak van valet parking bij Schiphol

Aangezien valet parkeren extra gemak oplevert, kost deze parkeerdienst ook meer in vergelijking met onder andere shuttle parkeren. Weeg je dit echter af tegen het comfort dat je ervoor krijgt, dan vallen de kosten eigenlijk in het niet. Parkeertarieven voor valet parkeren worden bepaald aan de hand van het aantal dagen waarvoor en de periode waarin je reserveert. Blijf je onverwacht langer weg, dan worden er extra kosten in rekening gebracht, die je bij aankomst terug betaald.

Moet je onverhoopt een reservering wijzigen of annuleren? Ook daarvoor heeft Schiphol opties: wijzigen is tot 24 uur voor geplande aankomst op de luchthaven, gratis. Voor een annulering betaal je €5.

Gebruik maken van een parkeerdienst zonder zelf enige moeite te doen, een parkeerplek te zoeken. Zonder al teveel gedoe aan je reis beginnen? Antwoord je met “Ja!”, dan is valet parkeren Schiphol de beste uitkomst voor jouw.

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideaal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.