Vliegen vanaf Eindhoven Airport

Vliegen vanaf Eindhoven Airport

Bij het plannen van een vliegreis naar het buitenland, gaat onze eerste keus in veel gevallen uit naar Nederlands grootste luchthaven: Schiphol. Dat neemt echter niet weg, dat Nederland ook een aantal, kwalitatief hoogstaande regionale luchthavens kent. Een daarvan is Eindhoven Airport. Maar waarom zou je nu moeten kiezen voor Eindhoven Airport? Wat kan deze luchthaven voor je betekenen bij je volgende trip? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en vertellen we je wat meer over de welbekende Eindhoven Airport.

Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport oftewel Vliegbasis Eindhoven werd in 1932 opgericht als civiel vliegveld en staat bij de bevolking nog steeds bekend onder haar oorspronkelijke naam: Welschap. Na de oorlog is het vliegveld onder beheer komen te staan van de Koningklijke Luchtmacht en wordt tegenwoordig voor twee hoofddoelen gebruikt: als militaire vliegbasis en als regionale airport voor de burgerluchtvaart.

De airport is gevestigd aan de Luchthavenweg te Eindhoven en krijgt naar schatting, jaarlijks 3 – 4 miljoen bezoekers over de vloer. Dit maakt Eindhoven Airport tot de grootste regionale airport van Nederland. Deze ontwikkeling heeft gezorgd voor heel wat ondernemingsmogelijkheden in de directe omgeving van de airport. Zo zijn er een heleboel accomodaties beschikbaar, die park, sleep & fly arrangementen aanbieden aan reizigers die bijvoorbeeld van ver komen of een vroege vlucht hebben. Daarnaast zijn er tal van vervoersopties beschikbaar: luchthavenshuttle, taxi, autoverhuur, enz.

Bestemmingen

Waar kun je vanuit Eindhoven Airport naartoe en nog belangrijker, wie brengt je daar naartoe? Er zijn in totaal zes (6) luchtvaartmaatschappijen die lijndiensten aanbieden vanuit Eindhoven Airport. Het gaat in deze om TUI, Corendon, Wizz Air, Ryanair, Transavia en Vueling. Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen naar ruim 75 verschillende bestemmingen in Europa, waaronder Spanje, Italie, Turkije, Polen, Denemarken, enz. Deze bestemmingen zijn meestal maatschappij – gebonden; Wizz Air vliegt bijvoorbeeld vooral naar Polen en Romenie, terwijl de TUI zich focust op verschillende bestemmingen in Spanje.

Zoals we dat gewend zijn, is het bij al deze vliegmaatschappijen mogelijk om online in te checken. Voor meer informatie en het boeken van een vlucht, ben je terecht op de officiele website van Eindhoven Airport.

Waarom kiezen voor Eindhoven Airport?

Alhoewel het aantal bestemmingen in vergelijking met Schiphol, beperkt zijn, heeft het vliegen vanuit Eindhoven Airport toch zijn voordelen. Het kost je ten eerste veel minder tijd en geld om van & naar de luchthaven te gaan. Doordat het een regionale airport is, is de toestroom van reizigers veel minder en bestaat er weinig kans dat je bijvoorbeeld vast komt te zitten in een file, onderweg naar de luchthaven. De relatief korte afstand maakt dat je ook minder uitgeeft aan benzine of taxi en geen uren over de weg hoeft door te brengen. Op de terugweg is dit natuurlijk meegenomen, aangezien een ieder bij aankomst terug, zo snel mogelijk naar huis wilt.

Een ander, belangrijk pluspunt aan het reizen vanaf Eindhoven airport is, dat vanwege het klein aantal bezoekers, de incheck en andere zaken heel snel gaan. Geen lange wachtrijen dus!

Tot slot

Alhoewel Eindhoven Airport veel kleiner is dan Schiphol en minder bestemmingen aanbiedt, doet het qua kwaliteit niet onder voor haar grotere concurrenten. Denk je dus binnenkort voor vakantie of zaken naar het buitenland (binnen Europa) te gaan, en wil je daar zowel tijd als geld op besparen? Kies dan voor een vlucht vanuit de Eindhoven Airport.

Rate this post