Het is vraag die altijd wel relevant blijft: wat is de waarde van mijn schadeauto? Het is niet eenvoudig om de waarde snel te bepalen omdat vanwege de schade, er veel van de marktwaarde is tenietgedaan. Het is dus wel belangrijk om op een objectieve wijze een idee te krijgen van de waarde. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden aanwezig en kan men zo vrij eenvoudig toch wel achter de waarde komen. Het is daarbij niet eens nodig om uit huis te gaan en kan alles gewoon vanachter de computer gedaan worden. Voor het aanvragen van een offerte is het mogelijk om ook de vele opkopers te benaderen.

Schakel je zelf een taxateur in?

Het bepalen van de waarde van zo een schadeauto is nog altijd een heet hangijzer en kan de knoop het best doorgehakt worden wanneer er een taxatierapport voorhanden is. Daar zijn er echter wel kosten aan verbonden en is het lang niet altijd een goed idee om er zelf voor op te draaien. Het wordt meestal bekostigd door de verzekeringsmaatschappij. Ook wanneer het gaat om een vrij prijzige auto, kan ervoor gekozen worden om zelf een taxateur in handen te nemen. Over het algemeen gebeurt dat echter niet en kan het slim aangepakt worden door een opkoper te benaderen. Die zullen een bod uitbrengen op grond van hun eigen taxatie. Door verschillende van zulke opkopers te benaderen, kan er dus een vergelijking worden gemaakt. Het leuke ervan is, dat alles gewoon online kan plaatsvinden en het maken van een vergelijking dus wel eenvoudig maakt. Wel moeten alle papieren in orde zijn en worden er in de meeste gevallen ook foto’s gevraagd.

Wie wat meer tijd voorhanden heeft, kan ook zelf een ruwe inschatting maken van de waarde door te kijken naar de hoofdcomponenten die nog bruikbaar zijn. Denk maar aan de motor en versnellingsbak. Door bij Autonaardesloop navraag te doen naar de prijs, kan zo een waarde voor de sloopauto worden ingeschat.